Prajitura cu gem si bezea | Prajitura Figaro

Prajitura cu gem si bezea sau Prajitura Figaro, este una dintre prajiturile clasice, pe care fiecare dintre noi a gustat-o cel putin o data in viata. La mama, la bunica, la matusa sau la acea vecina care mereu facea ceva bun. Desigur, in cazul meu, eu sunt “vecina aceea” si pot sa va spun sigur ca am dus afara tava cu Prajitura cu gem si bezea si toti copiii au fost in extaz!

prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea nu este o prajitura pretentioasa, se pregateste usor si va ia mai putin de 1 ora si jumatate sa fie gata. Iar daca aveti si ajutoare in bucatarie, gen copilasi care abia astepta sa bata bezeaua, treaba merge mult mai repede!

prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea – Prajitura Figaro – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Prajitura cu gem si bezea se mai numeste si Prajitura Figaro. Asta ca sa stiti, poate o gasiti in una din variantele acestea in caietele de retete ale mamelor voastre 😊
  • Are un aluat sfarmicios, fraged, pe care noi il numim in Ardeal “aluat porono”. Asta inseamna ca puteti folosi pentru aluat unt sau untura. Daca folositi unt, este important sa alegeti un unt gras, de min 80% grasime. Daca folositi untura, trebuie sa fie o untura simpla de porc, fara condimente sau boia. Atat untul cat si untura trebuie sa fie moi, la temperatura camerei.
  • Ce gem folosim pentru reteta de Prajitura cu gem si bezea – Prajitura Figaro? Foarte simplu: ce gem doriti, doar ca merge cel mai bine un gem acrisor si cu o textura mai ferma. Printre alegerile mele? Gemul de caise, pelteaua de gutui, magiunul de prune (mai ales daca este un magiun cu bucati de nuca, astfel se potriveste perfect cu bezeaua).

prajitura cu gem si bezea

  • Estea neaparat sa punem si nuca macinata in bezea? Nu, desigur ca nu este obligatoriu, dar va garantez ca face Prajitura cu nuca si bezea de doua ori mai buna…daca este posibil asa ceva!
  • Ce tava folosim? Pentru ca prajitura sa iasa inalta, va sugerez sa folositi o tava medie, dreptunghiulara, de 20×35 cm.Tava trebuie sa fie unsa cu unt si tapeteta cu faina sau unsa cu spray non-stick. Aluatul este unul gras, deci nu se lipeste de tava, insa bezeaua se va lipi foarte tare daca tava nu e bine unsa.
  • Sfat util: lasam prajitura sa se raceasca foarte bine inainte de feliere.

prajitura cu gem si bezea

Incearca faina Delizia pentru patriserie pentru retetele tale de prajitura!

Stiti deja de muuuulta vreme ca faina Delizia este prima mea optiune cand vine vorba de faina. In gama Delizia gasiti cate un tip de faina pentru fiecare tip de preparat pentru cei dragi: faina pentru cozonac (in ambalaj verde), faina pentru patiserie (in ambalaj roz), faina pentru pizza ( in ambalaj turcoaz) si faina pentru brutarie (in ambalaj portocaliu).

Pentru reteta de Prajitura cu gem si bezea – Prajitura Figaro, am folosit faina Delizia pentru patiserie, o faina alba superioara, de tipul 000, perfecta pentru toate preparatele voastre dulci!

prajitura cu gem si bezea

Va invit sa vedeti toate retetele pregatite cu Faina Delizia AICI (click pentru a accesa colectia de retete).

Ingrediente Prajitura cu gem si bezea – Prajitura Figaro

  • 5 galbenusuri
  • 150g zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de vanilie dupa gust
  • 125g unt moale, la temperatura camerei
  • 300g faina Delizia pentru patiserie
  • 1 pliculete praf de copt
  • 400g gem acrisor
  • 5 albusuri
  • 300g zahar pudra
  • 300g nuca macinata

prajitura cu gem si bezea

Pentru modul de preparare al retetei de Prajitura cu gem si bezea – Prajitura Figaro apasati cu incredere PLAY la reteta video de mai jos .

Daca doriti sa fiti mereu la curent cu retetele video ale gospo-divei voastre Teo, nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen, apasand SUBSCRIBE aici: http://bit.ly/2kN0JaT.

10 Comments

  1. Daniela Simona Petrescu

    Buna ziua,
    Aveti cumva reteta si sub forma de text. As vrea sa o dau unei bunici sa o faca si nu le are cu tehnologia pentru a se uita pe internet. Multumesc,
    Dana

  2. Am pregatit astazi prajitura aceasta. Foarte rapida si usor de facut si in plus, foarte delicioasa. Copiilor, 5 la numar, le-a placut de minune. Data viitoare trebuie sa dublez cantitatile ca sa se sature toata lumea.
    Te urmaresc cu drag, din Anglia si ador retetele tale. E prima data cand las un comentariu cu toate ca te-am descoperit de cativa ani si am gatit multe din bunatatile de pe blogul tau. Te urmaresc si pe canalul de youtube si nu am decat cuvinte de apreciere.
    Continua sa ne uimesti cu retetele tale nemaipomenite, keep up the good work!

    • Draga Anca, iti multumesc tare frumos pentru cuvinte, ma bucur ca retetele mele iti sunt pe plac. Multa sanatate tuturor!

  3. Diana Cotoara

    Am o nelamurire: la ingrediente s-a trecut 300 gr. zahar tos pt. bezea dar in reteta video folositi zahar pudra. Din cate stiu la bezea se foloseste zahar tos, dvs. ati folosit zahar pudra. Sa folosesc ce ati folosit in reteta video?

  4. Iuliana Paun

    Buna ziua,
    Vreau sa folosesc untura la reteta aceasta.
    Ce cantitate pun?
    Multumesc!

  5. Am incercat-o si eu azi si sunt fooooarte incantata

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.