Mousse de iaurt

Mousse de iaurt – un desert rapid, racoros, delicios si hranitor! Ce ti-ai putea dori mai mult de la un desert perfect pentru sezonul cald care urmeaza? Una din marile noastre intrebari copii fiind, era “mama, avem ceva dulce?”. Si eu si fratele meu suntem maaaari amatori de dulciuri si deserturi si mama era mereu pregatita! Ce insemna in copilaria noastra un “desert rapid”? Galbenus frecat cu zahar, spuma de ou sau bezea, mere coapte, lapte praf frecat cu apa si zahar, salam de biscuiti. Cam astea erau deserturile “de interventie”. Dar azi, cand a gustat din cupa cu Mousse de iaurt, mama a decretat ca “bun era sa vi-l fac cand erati mici” 🖤

mousse de iaurt

Mousse de iaurt – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Este neaparat sa folosim un iaurt gras, cremos. De aceea, iaurtul grecesc este ideal! Un iaurt slab sau care contina foarte multa apa, nu se va bate spuma si desertul nu va reusi la fel de bine.
  • Puteti alege si un iaurt grecesc cu fructe sau arome, in functie de preferinte.
  • Eu am ales Müesli crocant, cu alune si stafide. Dar orice müesli va place, chiar si fuldi de ovaz simpli sunt perfecti pentru reteta noastra de Mousse de de iaurt. La fel e bine putem folosi si biscuiti digestivi macinati in blender sau rupti bucati mai mari. Sau, desigur, piscoturi!

mousse de iaurt

  • Puteti asambla desertul intr-un vas unic, cum am facut eu sau in vase individuale, pentru fiecare invitat la masa.
  • Reteta de Mousse de iaurt este minunata si ca desert in excursii sau la iarba verde! Pur si simplu asamblati desertul in borcanele de 200ml, le inchideti capacul, le legati o lingurita si sunt gata de trasnport intr-o mini cutie/lasa frigirifica.
  • Compozitia de Mousse de iaurt merge perfect in aparatul de inghetata! Rezultatul? O inghetata cu iaurt absolut delicioasa!!! Puteti adauga in compozitie si bucati de fructe, fulgi de ciocolata, nuci, sirop.

mousse de iaurt

Mousse de iaurt – informatii utile despre frisca lichida/smantana dulce

Hai sa va povestesc mai multe despre frisca naturala sau smantana dulce pe care o folosim in reteta de Mousse de iaurt. Va recomand cu mare mare drag frisca lichida (sau smantana dulce) Pilos, marca proprie Lidl. Este o smantana dulce NATURALA, de origine animala, NU un inlocuitor de frisca, nu o frisca vegetala. Cu alte cuvinte…este ceea ce trebuie! O gasiti la raft in varianta UHT, de 200ml si vi-o recomand in locul oricarui inlocuitor de frisca pe baza de grasime vegetala!

mousse de iaurt

Spre deosebire de frisca vegetala (nu dau nume, dar le stiti voi), smantana dulce adevarata trebuie sa indeplineasca niste conditii pentru a se bate bine:

  • Trebuie sa fie foarte foarte rece, de la frigider. Sfatul meu este ca, dupa ce o tineti la frigider de cand o cumparati, sa o tineti 10 minute in congelator inainte de folosire, ca sa fie super-rece.
  • Tot in congelator tinem si paletele mixerului si vasul in care batem smantana dulce.
  • Cand smantana dulce ajunge la consistenta pe care ni-o dorim, trebuie sa oprim mixerul. Atfel, smantana dulce se va transforma in unt.

Ingrediente pentru 4 portii Mousse de iaurt:

  • 280g (2 borcanele) iaurt grecesc Pilos
  • 80g zahar pudra vanilat Castello
  • 200ml frisca lichida Pilos
  • 200g caise din compot Freshona
  • 150g Musli crocant Crownfield

Toate ingredientele pentru reteta de Mousse de iaurt le gasiti in magazinele Lidl🖤

mousse de iaurt

Batem frisca 5-6 minute, cu mixerul la viteza mare, pana este pufoasa. In alt bol, amestecam iaurtul grecesc si zaharul pudra. Mixam pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam frisca, amestecam cu miscari de impaturire, de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie. Nu ne ramane apoi decat sa asamblam desertul: un strat de musli, un strat generos de mousse de iaurt, un strat de fructe la alegere, proaspete sau din compot. Dam totul la rece cateva ore inainte de servire.

mousse de iaurt

Mousse cu iaurt este o reteta atat de versatila si sunt sigura ca va fi total pe gustul vostru! Sa va fie de cel mai bine! 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (11 votes cast)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.