Prajitura cu lapte cald

Cred ca intrebarea pe care i-am adresat-o cel mai des mamei cand eram mici era “mama, avem ceva dulce?”. Si, cu siguranta, este si intrebarea pe care am auzit-o cel mai des de cand sunt mamica. Inca de mici ne-am obisnuit sa avem mereu un desert facut in casa, pentru ca mama sa fie sigura de ce ingrediente a folosit. Eu va propun azi reteta de Prajitura cu lapte cald, un desert foarte usor de preparat de mamici si mereu pe gustul celor mici! Vezi AICI intreaga colectie de prajituri de casa!

prajitura cu lapte cald

Prajitura cu lapte cald – tot ce trebuie sa stii despre reteta:

  • Este o prajitura foarte umeda si pufoasa, ai impresia ca este insiropata! Partea si mai frumoasa? Ramane la fel de pufoasa si insiropata 2-3 zile!
  • Este prajitura perfecta pentru pachetelul de la scoala: e foarte usor de impachetat si transportat, nu face firmituri, nu are crema, nu este prea dulce.
  • Este prajitura ideala pentru iesirie la picnic sau iarba verde, dar si pentru calatoriile lungi cu masina. Merge perfect alaturi de fructi proaspete, lapte cald, ceai sau cafea. Nu trebuie tinuta la rece, se mentine perfect la temperatura camerie, in caserola inchise ermetic. Deci o puteti duce chiar si in excursiile cu cortul, cand vreti sa le asigurati celor mici un desert delicios!

prajitura cu lapte cald

Prajitura cu lapte cald – sfaturi utile:

  • Din cantitatile date ies cca 12-15 cubulete de prajitura. Coacem compozitia intr-o tava patrata, de 20x20cm.
  • Daca doriti o cantitate mai mare de prajitura, dublati cantitatile din reteta si coaceti intr-o tava de 30x25cm.
  • Puteti adauga diverse fructe in compozitie, de la fructe proaspete si pana la cele congelate sau din compot. Regula este foarte simpla: fructele trebuie sa fie foarte bine scurse sau uscate cu servetele de hartie, apoi le dam prin faina inainte de a le adauga in compozitie. Astfel ne asiguram ca fructele nu se lasa la fundul tavii in timpul coacerii.
  • Daca doriti o prajitura marmorata, pastrati 1/3 din aluat, in care adaugati o ligura cu varf de cacao si o lingura esenta de rom. Puneti in tava aluatul cu vanilie, apoi din loc in loc aluatul cu cacao. Folositi o frigaruie de lemn pentru a marmora prajitura.

prajitura cu lapte cald

Figurinele Stikeez se intorc in magazinele Lidl! De data aceasta, cele 24 de figurine reprezinta alimente delicioase si prietenoase, care abia asteapta sa ii cunoasca pe cei mici.  Copiii le pot colectiona in albumul Stikeez, un “frigider special”! Citeste mai multe despre noua colectie Stikeez AICI (click pentru a accesa pagina).

prajitura cu lapte cald

In reteta de Prajitura cu lapte cald ii avem alaturi de noi pe:

  • Milli – laptele cool și racoritor
  • Buddy – untul cel mai fin si delicat.
  • Sunny – oul vesel și energic.

Ingrediente pentru 12-15 bucati Prajitura cu lapte cald

  • 3 oua mari
  • 150ml lapte Pilos
  • 120g zahar Castello
  • 200g faina Castello
  • 80g unt Pilos
  • un pliculet praf de copt Castello
  • o lingura esenta de vanilie Castello

prajitura cu lapte cald

Pregatim o tava de 20×20 cm pe care o ungem cu unt si faina, unt si hartie de copt sau spray non-stick. Incingem cuptorul la 170°C.

Intr-un bol incapator, punem ouale, zaharul, vanilia. Amestecam cu mixeurl la viteza mare, 12-15 minute sau pana ouale isi dubleaza volumul si avem o spuma deschisa la culoare, in care granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam cu spatula, cu miscari de impaturire, pentru a nu scoate aerul din compozitie. Incalzim laptele pana ajunge la punctul de fierbere si topim untul in laptele fierbinte.

prajitura cu lapte cald

Adaugam amestecul de lapte fierbinte si unt in compozitie. Amestecam bine. Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula. Coacem prajitura cu lapte cald 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.

prajitura cu lapte cald

Dupa ce Prajitura cu lapte cald se raceste putin, o putem rasturna pe un platou pentru racirea complete. O putem pudra cu zahar inainte de servire. Va promitem ca este delicioasa si toti copiii se vor bucura sa o gaseasca in pachetel!

prajitura cu lapte cald

Nu uita! Niciun pachetel nu e complet fara Wally – apa sincera! Daca ti-e sete, iti voi fi alaturi. Asa ca haide sa umplem paharele!

10 Comments

  1. I-am adăugat fulgi de ciocolata pt efect

  2. Raluca

    Am făcut-o marmorata și cu vișine deasupra. Super-succes! Se face atât de repede și este atât de gustoasa!!!!! Mulțumesc, Teo!

  3. Rebeca

    Super bună cu nectarine
    Mulțumesc

  4. Iuliana

    Arata super prajitura! Vreau sa fac prajitura pentru copil. Cu ce pot inlocui zaharul? Pot folosi sirop de artar, curmale?

  5. E demențiala prăjitură asta! Am făcut-o de câteva ori și simpla și cu fructe sau marmorata! O întrebare am, se poate folosi ulei în loc de unt și cam care ar fi cantitatea?
    Nu am unt și mi-e groaza sa ies, având în vedere ca cel mai apropiat magazin e destul de departe. Mulțumesc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.