Supa crema de conopida la slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital

Supa crema de conopida, in varianta ei clasica, este una dintre primele supe-crema postata pe blog, undeva prin 2008. Teo’s Kitchen era la inceput si tocmai imi cumparasem primul meu bleder, asa ca supa crema de conopida mi s-a parut o alegere excelenta. Mai ales ca pana atunci, in toata viata mea, mancasem conopida gatita doar in 3 feluri: pane, crema de conopida cu ceapa, usturoi si maioneza si, desigur, conopida murata. De atunci, de la prima reteta, am schimbat atat de multe in bucataria mea, am evoluat si m-am “accesorizat” si reteta de supa crema de conopida a evoluat o data cu mine, pana la varianta in care v-o prezint azi!

supa crema de conopida

Supa crema de conopida din reteta de azi este mai mult decat speciala! Are o sumedenie de condimente care ii dau o aroma complexa, are lapte de cocos care o face mega-cremoasa si este pregatita folosind tehnologia de in minunatul meu Crock Pot (click pentru a citi mai multe despre oala mea cea mai iubita).

supa crema de conopida

 Gatesti sanatos cu slow-cooker-ele Crock-Pot 🖤

Slow cooker-ul este arma mea secreta cand vine vorba de gatit pentru familia mea, dar in egala masura si pentru retetele de pe blog. V-am tot aratat de-a lungul timpului ce minunatii am pregatit in Crock Pot, de la supe la fripturi si pana la deserturi. De ce imi iubesc atat de mult slow cooker Crock-Pot?

  • Mesele se gatesc cu efort minim – pun ingredientele si las oala sa isi faca treaba, timp in care ma pot ocupa de altceva, fara sa fie nevoie sa urmaresc mancarea, sa o amestec, sa o intorc. De aceea este ideal pentru cei care vor sa gaseasca mancarea pregatita (si calda, pentru ca aparatul Crock Pot intra automat in functia keep warm cand programul de gatire se termina) cand se intorc de la birou.
  • Gatirea lenta este una dintre modalitatile cele mai sanatoase de a gati! Pe toata durata procesului de gatire, alimentele nu sunt incalzite la o temperatura mai mica de 100°C. Ce inseamna asta? Mancarea se gateste in sucurile proprii, isi pastreaza mai bine calitatile nutritive, textura si culoarea, este mai putin calorica datorita adaosului minim de grasime.
  • Datorita timpului lung de gatire si la temperatura mica, preparatele au o aroma mult mai intensa.
  • Am la dispozitie foarte multe retete slow cooker din care ma pot inspira, si toate ies absolut delicios!

supa crema de conopida

Supa crema de conopida – tot ce trebuie sa stii despre reteta 🖤

  • Este o supa foarte aromata si deosebita, perfecta pentru mesele in familie si pentru a impresiona orice musafiri!
  • Nu omite condimentele, ele ii dau culoare si savoare!
  • In locul cartofilor albi poti folosi cartofi dulci sau o combinatie din ambele soiuri de cartofi.
  • Laptele de cocos da o cremozitate aparte supei si o aroma subtila. Daca nu il gasesti sau nu iti place aroma lui, il poti inlocui cu smantana dulce pentru gatit.
  • Daca supa crema de conopida e prea groasa a doua zi, dupa ce a stat la frigider, trebuie doar sa o incalzesti si sa mai adaugi putina supa de pui/legume.
  • Cele mai simple crutoane perfecte pentru supa crema de conopida? Cubulete de paine (poate fi si painea tare, de ieri, pe care astfel o reciclezi) stropite cu putin ulei de masline, condimentate cu sare, piper, boia afumata, usturoi si ierburi aromatice. Amestecam bine si dam la cuptor, 10-12 minute la 180°C.
  • Ce mai merge perfect langa supa ta? Felii de bacon crocant, pe care il prajesti in tigaia anti-aderenta, fara strop de ulei.

supa crema de conopida

Ingrediente pentru 6-8 portii Supa crema de conopida:

  • conopida medie (cca 1 kg inainte de a fi curatata)
  • 3 cartofii albi medii (cca 400g)
  • 50ml ulei de masline
  • o ceapa alba
  • 3-4 catei de usturoi
  • 400ml lapte de cocos sau smantana dulce pentru gatit
  • 500ml supa de pui sau de legume
  • Condimente: (cate ½ lingurita din fiecare): ghimbir, scortisoara, cuisoare, coriandru, sare, piper, chimien
  • o lingura zahar brun

supa crema de conopida

Mod de preparare Supa crema de conopida:

  1. Mai intai ne ocupam de pregatirea ingredientelor: curatam conopida si o taiem in buchetele. Spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem in cuburi de marimea buchetelelor de conopida. Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam usturoiul si il taiem marunt.
  2. Intr-o tigaie incingem uleiul de masline, calim ceapa pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul, le calim impreuna, amestecand des, pentru ca usturoiul sa nu se rumeneasca si sa devina amar.
  3. Punem condimentele si zaharul brun. Amestecam bine, le lasam cateva minunte la foc mare.
  4. Stingem totul cu laptele de cocos si supa de pui/legume.

supa crema de conopida

Mod de preparare Supa crema de conopida:

5. Punem toate ingredientele in oala slow-cooker-ului Crock-Pot: cartofii, conopida, amestecul cu ceapa si lapte de cocos. Amestecam. Setam aparatul la functia LOW pentru 6 ore, timp in care noi ne putem ocupa de altceva sau…mergem la birou 😊

6. Cand supa e gata, nu ne ramane decat sa folosim un blender (eu am folosit unul vertical) pentru a tranforma supa in…supa crema de conopida!

7. Pentru servire, garnisim supa cu patrunjel verde taiat marunt, paine prajita (sau crutoane), felii de bacon prajit.

supa crema de conopida

Este o reteta atat de usor de preparat incat o puteti pregati dimineata, inainte de a pleca de acasa si cina va asteapta calda, cand veniti la birou sau o puteti pregati de seara, apoi ea se gateste peste noapte si dimineata doar o dati prin blender si o luati cu voi la birou. Simplu, sanatos si super accesibil!

Citeste mai multe despre slow cooker-ele Crock-Pot: http://bit.ly/2xqciZE 🖤

supa crema de conopida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.