Bastonase de vinete pane

Vinetele sunt in plin sezon si m-am gandit sa va propun azi o reteta speciala dar totusi simpla, care face din vinete vedetele principale – Bastonase de vinete pane! Sigur, salata de vinete este prima reteta care ne vine in minte cand e vorba de vinete, dar trebuie sa incercati reteta de Bastonase de vinete pane, va promit ca NU veti regreta!

bastonase de vinete pane

Bastonase de vinete pane- Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Sunt niste aperitive minuate dar si gustari sau fel principal alaturi de o salata de cruditati.
  • Bastonasele de vinete sunt foarte crocante la exterior si moi si delicate la interior, o combinatie perfecta!
  • Le puteti praji in ulei pana sunt rumenite pe ambele parti sau le puteti coace in cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt. Bastonasele coapte vor avea mai putine calorii, cele prajite vor fi mult mai crocante. Alegerea este a voastra!
  • Merg perfecta alaturi de Tzatziki sau orice sos pe baza de iaurt.

bastonase de vinete pane

  • Puteti face un mix de bastonase de vinete si dovlecei/zucchini, folosind aceeasi reteta!
  • Este foarte simplu sa dublati sau triplati cantitatile din reteta, in functie de cate vinete doriti sa folositi si cate persoane sunt la masa.
  • O data pregatite, bastonasele se pastreaza crocante cateva ore bune, apoi, chiar daca nu mai e la fel de crocanta crusta, ele raman delicioase si le puteti pastra 1-2 zile la frigider, in caserola inchisa ermetic.
  • Sunt la fel de bune si reci, direct de la frigider, dar si fierbinti, imediat dupa coacere, mai ales daca sosul Tzatziki este rece.

bastonase de vinete pane

Bastonase de vinete pane – ingrediente pentru 2 portii:

  • o vanata mare
  • 100g faina Belbake
  • 100g pesmet Castello
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita oregano Mikado
  • 1 lingurita praf de usturoi Mikado
  • sare Castello
  • Piper Kanya
  • 200ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or

Toate ingredientele pentru reteta de Bastonase de vinete pane le gasiti in magazinele LIDL!

bastonase de vinete pane

Taiem vanata in bastonase de dimensiunea unui deget. Saram bastonasele de vinete si le asezam intr-o sita, pe hartie de bucatarie. Astfel, vinetele elimina apa in exces si nu mai sunt amare. Le lasam 20 de minute, apoi le tamponam bine cu hartie de bucatarie.

Pregatim 3 boluri: unul cu faina, unul cu oua, unul cu pesmetul amestecat cu ierburi aromatice si usturoi. Batem ouale cu sare si piper. Dam bastonasele de vinete prin faina, apoi prin ou batut, apoi prin pesmet. Daca vi se pare ca nu aveti o crusta suficient de groasa, mai dati o data prin ou si pesmet.

Prajim bastonasele in ulei incins, la foc mediu, intorcandu-le des pentru a se rumeni pe toate partile. Este important sa nu le prajim la foc puternic, pentru ca se vor rumeni prea tare la exterior, fara a fi coapte la interior. Le scoatem apoi pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

bastonase de vinete pane

Daca doriti sa le coaceti la cuptor, tapetati o tava cu hartie de copt si asezati bastonasele in tava. Incingeti cuptorul la 200°C si coaceti bastonasele 10-15 minute, intorcandu-le cel putin o data, pentru a se rumeni uniform.

Reteta de Bastonase de vinete pane va fi cu  siguranta una pe care o va iubi toata lumea! Pentru sosul tzatziki am folosit iaurt grecesc Pilos, sare, piper, putin ulei de masline si castraveti murati, taiati foarte foarte fin. A fost delicios! Sa va fie de foarte bine!

bastonase de vinete pane

P.S. Daca doriti sa incercati si alte retete cu vinete in afara de iubita noastra salata, va sugerez si urmatoarele retete (click pe titlu pentru a accesa reteta):

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.