Reteta rapida de Carrot Cake

Carrot cake sau prajitura cu morcovi este, cu siguranta, unul dintre deserturile internationale care au cel mai mare succes la noi, mai ales in randul celor mici. Exista foarte mult retete de Carrot cake, dar cu siguranta cea pe care vi-o prezentam azi – Reteta rapida de carrot cake este cel mai simplu si rapid de preparat!

reteta rapida de carrot cake

Reteta rapida de carrot cake – Sfaturi utile

  • Pentru pregatirea retetei nu aveti nevoie de ustensile speciale, doar de un robot de bucatarie, in care punem toate ingredientele.
  • Morcovii nu se dau prin razatoare, ci ii dam prin blender pentru a obtine un piure. Acest piure de morcovi da culoarea deosebita prajiturii.
  • Eu am ales forma de chec pentru reteta rapida de Carrot Cake, dar puteti sa coaceti compozitia si in forma rotunda de 20-23cm, in tava clasica pentru prajitura sau in forme pentru briose.

reteta rapida de carrot cake

  • Daca doriti si crema pentru reteta rapida de Carrot Cake, puteti pregati o crema rapida din 250g mascarpone, 200ml smantana dulce pentru frisca si 80g zahar pudra vanilat. Le amestecati pe toate cu mixerul la viteza mare 8-10 minute sau pana avem o crema bine legata.
  • Aceeasi reteta o puteti folosi si pentru Pumpkin Cake, respectiv prajitura rapida cu dovleac. Pur si simplu inlocuiti morcovii cu dovleac placintar, pe care il taiati cubulete si il dati prin blender, la fel ca pe morcovi.

reteta rapida de carrot cake

Reteta rapida de carrot cake – Ingrediente pentru 10-12 portii:

  • 350g morcovi
  • 200g faina Belbake
  • 50g amidon Belbake
  • 200g zahar brun Belbake
  • 120ml ulei Vita D’Or
  • 3 oua mari
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • 1 lingurita scortisoara Mikado
  • 2 linguri coaja de portocala
  • 1 lingura esenta de vanilie Belbake

reteta rapida de carrot cake

Toate ingredientele pentru Reteta rapida de Carrot Cake va asteapta in magazinele LIDL 🖤

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava pentru chec. Curatam morcovii si ii taiem felii. Punem in blender morcovii, uleiul, ouale, vanilia, zaharul. Amestecam cu blenderul pana avem un piure. Adaugam faina, amidonul, praful de copt, scortisoara si coaja de portocala. Continuam sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

reteta rapida de carrot cake

Turnam compozitia in tava si o nivelam cu spatula. Coacem prajitura 30 minute la 180°C, apoi scadem temperatura la 160°C si coacem alte 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii. Ce este testul scobitorii? Intepam prajitura cu o scobitoare/frigaruie de lemn in mai multe locuri si prajitura este gata cand scobitoare este curata, fara urme de aluat umed.

reteta rapida de carrot cake

Lasam prajitura sa se raceasca putin in tava, apoi o rasturnam pe un platou, pentru a se raci foarte bine inainte de feliere.

Aceasta este Reteta rapida de carrot cake, un deliciu aromat si perfecta pentru impachetat la scoala! De asemenea, daca faceti reteta pentru ce mici, puteti reduce la jumatate cantitatea de zahar. Sa va fie de cel mai bine!

reteta rapida de carrot cake

P.S. Iti place Carrot Cake? Incearca si retetele de mai jos! (click pe titlu pentru a accesa reteta).

Carrot cake fara zahar

Carrot cake – Tort de morcovi

Prajitura cu morcovi

8 Comments

  1. Adina S

    Am făcut-o și a ieșit foarte bună. Astăzi încerc iar, dar pun sfeclă roșie în loc de morcovi . Aștept sa vad culoarea și gustul.

  2. Este o rețeta minunată! Am făcut-o de 5 ori pana acum, și ca tort cu crema de mascarpone, și ca prăjitură doar insiropata cu un sirop de portocale. Absolut delicioasă! Am mai adăugat nuci și stafide la rețeta aceasta și mi-a ieșit chiar mai bună decât cea de la Starbucks (care era o slăbiciune pt mine). Toți cei care au gustat au fost impresionați!

    • Draga Alina, multumesc frumos pentru acest mesaj. Ma bucur ca ti-a reusit reteta si ca toata lumea a fost incantata!

  3. Alexandra

    Am facut-o azi. Pot spune ca imi place mai mult decat banana bread. Iar eu adooor banana bread( tot reteta de la tine) Desi n am pus coaja de portocala ( n am gasit bio/trio) a iesit bes-ti-a-la.
    As avea o intrebare… ai idee cat faina de ovaz ar fi echivalentul cantitatii de faina din reteta? Multumesc mult.

    • Nu pot sa iti spun cu exactitate, nu am testat cu faina de ovaz. Insa clar trebuie redusa candtitatea, cea de ovaz fiind putin mai consistenta.

  4. Daca inlocuiesc uleiul cu ulei de cocos, pastrez cantitatea initiala? Multumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.