Tarta cu somon afumat si legume

Tarta cu somon afumat si legume, un aperitiv sofisticat dar si o alternativa perfecta pentru pachetelul de la scoala sau pranzul din caserola! Se pregateste cat ai zice…”aluat fraged”! Pentru ca in reteta de Tarta cu somon afumat si legume folosim aluatul fraged Morarita!

tarta cu somon afumat

Ingrediente pentru 6-8 portii de Tarta cu somon afumat si legume:

  • 400g aluat fraged Morarita
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa alba taiata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 3 dovlecei zucchini
  • 200g somon afumat
  • 150g cascaval dat pe razatoare
  • 3 oua
  • sare si piper dupa gust

Decongelam aluatul fraged pana ajunge la temperatura camerei. Incingem cuptorul la 180°C (cu ventilatie) sau 200°C (static). Pregatim o tava pentru tarte cu diametrul de 24-26 cm. Asezam aluatul in forma, taiem excesul si il intepam cu o furculita din loc in loc. Punem o hartie de copt peste aluat si o cana de boabe de fasole. Acestea ajuta aluatul sa nu se ridice la copt. Coacem aluatul 8-10 minute sau pana e putin rumenit. Lasam sa se racoreasca.

Intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in ulei de masline pana devine lucioasa. Punem si usturoiul trecut prin presa, le calim impreuna 1 minut, la foc mic. Adaugam zucchini taiati bucati mai mari. Ii calim la foc mare 8-10 minute sau pana sunt moi. Adaugam si somonul taiat cubulete, il calim 1-2 minute. Potrivim la gust de sare si piper. Intre timp, batem ouale ca pentru omleta, alaturi de cascaval. Adaugam si dovleceii. Turnam umplutura peste aluat. Coacem tarta 35-40 minute sau pana e usor rumenita pe margini si umplutura e bine legata.

tarta cu somon afumat

Sfat util: in reteta de Tarta cu somon afumat puteti folosi si alte legume pentru a umple tarta: mazare, morcovi, porumb, vinete, broccoli. Sa va fie de cel mai bine!

P.S. Incearca si reteta de Rulouri quattro formaggi cu aluat de foietaj Morarita!

2 Comments

  1. Bună, as vrea sa fac aceasta tarta cu ton din conserva, ar merge?

    • Salut. Da, poti folosi si ton in conserva, insa sa il scruci bine de tot inainte de a-l adauga in tarta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.