Briose cu masline

Briosele, dulci sau sarate, sunt mereu un preparat care va scot din incurcatura! Foarte usor de preparat, retetele de briose au cam acelasi mod de pregatire: mai intai amestecam ingredientele lichide, apoi adaugam ingredientele uscate si, la final, adaosurile: ciocolata, fructe, nuci, legume, sunca etc. Azi pregatim reteta de Briose cu masline, foarte potrivite pentru pachtelul de la scoala a celor mici, dar la fel de apreciate de parinti, in caserola de la birou.

briose cu masline

Briose cu masline – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Din cantitatile retetei ies 12 bucati e briose cu masline.
  • Aluatul sta la firgider 2-3 zile. Puteti sa il folositi si pentru pancakes sau waffles, asa ca il puteti pregati si sa il aveti mereu la indemana pentru preparate proaspete.
  • O data coapte, briosele se pastreaza foarte bine pana la o saptamana in frigider. Pentru un plus de gust, le incalziti cateva secunde in cuptorul cu microunde inainte de servire.

briose cu masline

  • In compozitia de baza, puteti inlocui maslinele cu sunca taiata cubulete, mazare, porumb, cubulete de branza, ardei gras, morcovi. Totul in functie de preferintele voastre si ale celor mici.
  • In pachetelul de la scoala, puteti pune felii de mar alaturi de Briose cu masline, se potrivesc perfect.
  • Datorita cremei de branza, briosele raman moi si pufoase chiar si dupa racire.
  • Sunt perfecte si ca aperitiv la mesele festive sau in serile cu invitati la cina.
  • Foarte usor de impachetat, pot veni cu tine la picninc sau in excursii.

briose cu masline

Ingrediente pentru 12 bucati de Briose cu masline:

  • 200g crema de branza Goldessa (natur sau cu verdeturi)
  • 2 oua mari
  • 100ml lapte Pilos
  • 50ml ulei de masline Primadonna
  • 250g faina Belbake
  • 100g Grana Padano Lovilio (sau parmesan)
  • un pliculet praf de copt Belbake
  • sare si piper dupa gust
  • o lingurita cimbru uscat Kania

Toate ingredientele pentru delicioasa reteta de Briose cu masline va asteapta in magazinele LIDL!

briose cu masline

Incingem cuptorul la 180°C, pregatim tava pentru muffins cu hartiute speciale pentru copt. Intr-un bol incapator amestecam ouale, laptele, uleiul, crema de branza.

Trebuie sa avem o compozitie omogena, in care adaugam faina, parmesanul, praful de copt, condimentele. Amestecam foarte bine. Punem maslinele, amestecam. Folosind o lingura pentru inghetata, dozam aluatul in forme, astfel incat sa fie ¾ pline.

briose cu masline

Coacem briosele 15-18 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lasam sa se racoreasca putin in tava, apoi le scoatem pe un platou pentru a se raci de tot.

Sa va fie de cel mai bine! Daca va plac briosele sarate, incercati si retetele de Muffins sarate cu branza si ardei!

Muffins sarate cu branza si ardei

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.