Negresa de post cu dulceata, nuci si stafide, o reteta delicioasa, la fel de siropoasa si aromata ca o negresa cu ciocolata si ou. Se poate asa ceva? Da! Si reteta noastra de azi va demonstreaza ca o negresa de post poate fi super-savuroasa si ca ne putem bucura de preparate deosebite si in zilele in care nu dorim sa consumam produse vegetariene!
Negresa de post cu dulceata – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- In functie de dulceata pe care o folosim, putem da nu doar gustul negresei dar si consistenta ei. Daca folosim o dulceata mai moale, cum este cea de caise, vom avea o negresa mai siropoasa, daca folosim un gem mai tare, cum este magiunul sau o dulceata foarte scazuta, negresa vai fi mai tare.
- Putem adauga in compozitie nuci, alune, migdale, fructe confiate, bucatele de fructe proaspete, cu conditia sa nu fie foarte suculente sau fructe din compot, bine scurse de zeama.
- Putem pudra Negresa de post cu zahar vanilat, dupa ce s-a racit sau ii putem face o glazura din ciocolata neagra topita cu putina margarina sau ulei.
Garantia succesului retetei de Negresa de post? Faina Baneasa!
In reteta noastra de azi folosim faina Baneasa, cea pe care o cunoasteti de pe toate rafturile, din toate magazinele, fiind una dintre cele mai iubite de catre gospodine. Atat de fina incat o putem folosi de la sosuri la prajituri, de la creme pentru prajitura si pana la cozonac. Incearca si reteta de Cozonac fara framantare in care am folosit faina Baneasa! Este o retete minunata pentru sezonul care urmeaza!
Negresa de post cu dulceata – Ingrediente pentru o tava de 35x25 cm
- 200g faina Baneasa
- 50g cacao amara
- 250ml apa
- 250ml ulei de floarea soarelui
- 1 pliculet praf de copt
- esenta de rom dupa gust
- 300g dulceata/gem
- 50g nuci tocate grosier
- 50g stafide
Pentru modul de preparare al retetei de Negresa de post cu dulceata, apasa PLAY in fereastra de mai jos! Aboneaza-te la canalul de YouTube Teo’s Kitchen AICI: http://bit.ly/2kN0JaT ♥
Mod de preparare Negresa de post cu dulceata
- Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt o tava de 35x25cm.
- Amestecam intr-un bol toate ingredientele – faina, cacao, praf de copt, ulei, apa, rom. Amestecam foarte bine, pana nu mai sunt cocoloase.
- Punem si dulceata, nucile, stafidele. Amestecam din nou.
- Turnam compozitia in tava si nivelam bine. Coacem 35-45 minute sau pana trece testul scobitorii.
Intruncat Negresa de post este foarte umeda, este ideal sa o lasam sa se raceasca foarte bine inainte de feliere. O pudram cu zahar si ne bucuram de o prajitura excelenta, delicioasa, despre care nimeni nu ar zice ca e de post!