Biscuiti taiati cu forma

Cred ca, de-a lungul anilor, de fiecare Craciun, aceasta este una dintre cele mai cautate retete pe blog – Biscuiti taiati cu forma! Si nu e de mirare: toate mamicile cauta biscuiti deliciosi, facuti in casa, in care stiu exact ce ingrediente au folosit. Mai mult de atat, reteta de Biscuiti taiati cu forma este o activitate perfecta de facut impreuna cu micutii vostri, ca o activitate de weekend sau vacanta, cand ne dorim sa ii tinem departe de tehnologie, sa petrecem timp impreuna, sa ne facem amintiri…delicioase!

biscuiti taiati cu forma

Bicuiti taiati cu forma – tot ce trebuie sa stii despre reteta:

  • Pentru ca in reteta de Biscuiti taiati cu forma folosim putine ingrediente, e foarte important sa fie de cea mai buna calitate. Alegem un unt cu minim 80% grasime si faina in care am mereu incredere pentru orice reteta – Faina Baneasa 🖤
  • Untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, asa ca il scoatem din frigider cu cel putin 2 ore inainte de folosire.
  • Pentru cele mai bune rezultate in materie de aroma, folosim miezul de la o pastaie de vanilie sau extract de vanilie facut in casa. Gasesti reteta AICI.

biscuiti taiati cu forma

  • Despre faina Baneasa 000, pot sa va spun ca este preferata mea pentru deserturi si produse de patiserie. Este o faina cu traditie, in care gospodinele din toata tara au incredere si pe care vi-o recomand in toate variantele ei: faina alba superioara, faina pentru cozonac, faina care creste singura, faina pentru brutarie, pizza sau patiserie. Poti citi mai multe despre Faina Baneasa AICI 🖤

biscuiti taiati cu forma

  • Pentru aluat puteti folosi un mixer sau, la fel de bine, il puteti framanta cu mana. Puneti intai faina intr-un bol incapator. Adaugati apoi restul ingredientelor si framantati pana aveti un aluat omogen, care se strange intr-o bila si nu se lipeste de mana.
  • Impatim aluatul in doua parti egale, facem un disc din fiecare parte, il invelim in folie alimentara si il dam la rece 30 de minute.
  • Lucram cu o jumatate de aluat o data, in timp ce tinem cealalta jumatate la rece. Fiind un aluat pe baza de unt, e important sa muncim cat de repede, pentru ca altfel devine lipicios si greu de manevrat. In plus, cu cat aluatul este mai rece, cu atat isi pastreaza mai bine forma la copt.
  • Este important sa incingem cuptorul din timp, la 180°C cu ventilatie. Tapetam 2 tavi mari (tavile de la cuptor) cu hartie de copt.
  • Din cantitatile date in reteta de Biscuiti taiati cu forma ies 3 tavi de biscuit (tavi de 30×40 cm). Nu uitati, dupa ce decupati formele, framantati aluatul ramas, il dati putin la rece si il reintindeti.

biscuiti taiati cu forma

  • Puteti folosi orice forma pentru a taia biscuitii, de la un banal pahar si pana la forme complexe. Este un aluat foarte bun si biscuitii isi vor pastra forma la copt.
  • Puteti sa decupati si mijlocul unuia dintre biscuit si apoi sa ii lipiti doi cate doi cu dulceata sau crema de ciocolata.
  • La fel de bine puteti sa ii decupati la mijloc si sa puneti dropsuri zdrobite sau jeleuri colorate. Astfel veti avea niste minunati biscuit cu vitralii.
  • Imediat ce ii scoateti din cuptor, biscuitii vor fi moi si foarte fragezi. nu va faceti griji, se intaresc pe masura ce se racesc.
  • Biscuitii taiati cu forma se pastreaza foarte bine pana la o saptamana in casserole inchise ermetic sau in borcane pentru prajituri.
  • Puteti pregati aluatul din timp, chiar cu 2-3 saptamani inainte de folosire si il tineti la congelator, invelit bine in folie. Apoi, il deongelati pana devine maleabil si puteti decupa si coace niste biscuiti deliciosi!

biscuiti taiati cu forma

Ingrediente pentru 20-30 bucati de Biscuiti taiati cu forma:

  • 450g faina Baneasa
  • 250g unt 82% grasime, la t° camerei
  • 2 oua
  • 200g zahar pudra
  • miezul de la o pastaie de vanilie

biscuiti taiati cu forma

Pentru modul de preparare al retetei de Biscuiti taiati cu forma, apasati PLAY in fereastra mai jos pentru reteta video!

Alaturi de Paste Baneasa va invitam sa incercati reteta de Biscuiti taiati cu forma si va dorim, din suflet, un Craciun linistit alaturi de cei dragi voua! Sa va fie de cel mai bine! 🖤

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (6 votes cast)

4 Comments

  1. Alexandra

    Aluatul de biscuiți se poate face la mașină de făcut pâine?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Daniela

    Buna Teo. Crezi ca as putea folosi aluatul si la forma de nuci? Multumesc! Sărbători binecuvântate 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Aalut, Daniela. Da, cred ca vor iesi foarte bine cojile de nuci.Sarbatori frumoase si tie!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.