Mousse de ciocolata cu fructe

Azi gatim impreuna o reteta care NU poate sa lipseasca de pe masa in familie – Mousse de ciocolata cu fructe! Arata WOW, este fina si aerata, are doar cateva ingrediente si se pregateste rapid!

mousse de ciocolata cu fructe

Ciocolata Poiana mi-a lansat o provocare pe care nu am putu sa o refuz – sa va gatesc un desert pe baza de ciocolata Poiana amaruie, un desert care pentru mine inseamna gustul copilariei. Automat gandul m-a dus la reteta de Mousse de ciocolata 🖤

mousse de ciocolata cu fructe

Mousse de ciocolata – o reteta cu gustul copilariei

Mama pregatea acest desert ori de cate ori se “intruneau” anumite criterii:

  • avea smantana dulce pentru frisca (imi amintesc si acum sticlele “de sticla” in care era ambalata si capacele de staniol)
  • avea ciocolata “de aia buna” adusa de rudele din Germania
  • aveam musafiri speciali

Desigur, mama ii spunea “Spuma de ciocolata” si o pregatea ori cu frisca si ciocolata topita, ori cu spuma de albusuri (bezea). O punea mereu in faimoasele ei cupe de cristal. Ea le punea la frigider, noi le “pazeam” la usa si aveam impresia ca musafirii nu vor mai ajunge niciodata, ca sa pputem manca delicioasa spuma!

mousse de ciocolata cu fructe

Mousse de ciocolata – varianta mea pentru desertul copilariei

Eu va prezint azi varianta mea de mousse cu ciocolata, pe baza de smantana dulce, ciocolata Poiana Amaruie cu 65% cacao, lapte si gelatina. Ciocolata Poiana Amaruie este perfecta nu doar pentru a fi savurata de iubitorii de ciocolata fina, dar si pentru deserturi savuroase.

Poiana Amaruie vine in 4 sortimente: Amaruie 65%, Amaruie simpla, Poaiana Amaruie Caramel si Poiana Amaruie cu Alune. Pe www.poianaamaruie.ro gasesti retete pentru fiecare din aceste sortimente 🖤

mousse de ciocolata cu fructe

Mousse de ciocolata – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Laptele face mousse-ul de ciocolata mai light, gelatina il face perfect pentru a fi turnat in forme. Va recomand sa folositi forme de silicon pentru portii individuale. Sunt aceleasi forme pe care le folosim pentru a coace briose sau prajiturele.
  • Pentru cele mai bune rezultate, va sugerez sa lasati formele la rece minim 2-3 ore sau pana mousse-ul e bine asezat. Apoi il scoateti din forme strangandu-le usor. De aceea recomand forme de silicon.
  • Puteti insa, la fel de bine, sa turnati compozitia in cupe si sa o serviti cu lingurita. La capitolul fructe, va recomand fructe de padure si mai ales fructe rosii: zmeura, coacaze, merisoare.

mousse de ciocolata cu fructe

Ingrediente pentru 6 portii de Mousse de ciocolata cu fructe

  • 100g ciocolata Poiana Amaruie 65%
  • 250ml lapte integral (3,5% grasime)
  • 200ml smantana dulce pentru frisca
  • 10g gelatina fin maruntita alba
  • 30ml apa
  • fructe rosii pentru decor

mousse de ciocolata cu fructe

Pentru modul de preparare al retetei de Mousse de ciocolata cu fructe, apasati PLAY in fereastra de mai jos! Nu uitati ca va asteapta si alte retete cu ciocolata Poiana pe www.poianaamaruie.ro 🖤

Alaturi de Poiana te invitam la concursul #BunatatiCuGustDeCopilarie

Pe site-ul www.poianaamaruie.ro te asteapta si alte “Bunatati cu gust de copilarie”, retete video pentru deserturile atat de dragi noua, dar si premii!

  1. Poti castiga vouchere Kitchen Shop in valoare de 50 RON! Urmareste retetele video, raspunde la quiz si completeaza datele din formular. Afli instant daca ai castigat!
  2. Marele premiu – un voucher de 5000 lei de la Kitchen Shop – trebuie sa cumperi o ciocolata Poiana, sa inscrii bonul pe site (pastreaza bonul pentru validare)

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.