Paste cu carnati si sos alb

Suntem in plin sezon al carnii de porc si azi ma gandeam sa gatim impreuna o reteta simpla, tipic italiana, usor de preparat si perfecta pentru zilele de iarna – Paste cu carnati si sos alb sau Pasta alla salsiccia e panna.

paste cu carnati si sos alb

Italienii folosesc foarte mult carnatul proaspat in retetele lor de sosuri pentru paste. De ce? Pentru ca astfel carnea este deja condimentata, nu e nevoie sa adaugam ulei pentru ca avem grasimea din carnat, iar in functie de tipul de carnat folosit (de vita, de porc, de oaie, mai iute sau mai condimentat) vom avea sosuri unice de fiecare data.

paste cu carnati si sos alb

Ce carnati trebuie sa alegem pentru reteta de Paste cu carnati si sos alb? In principiu, carnatii care va plac cel mai mult: cu boia sau condimente, din tipul de carne preferat: pentru un gust mai intens, puteti folosi carnati de oaie. Pentru mai putina grasime? Carnati de mangalita. Pentru gusul de “mancare de la mama”, carnatii de casa, inainte de a fi afumati. E foarte important sa folositi carnati proaspeti, carora pur si simplu le indepartati membrana si ii prajiti in tigaie, fara adaos de ulei, avand grija sa ii sfarmati foarte bine cu o lingura de lemn, in timp ce se prajesc. Astfel obtineti bucatele potrivite pentru un sos.

paste cu carnati si sos alb

Ce paste folosim pentru reteta de Paste cu carnati si sos alb? Ca de obicei, alegerea mea in materie de paste ramane Paste Baneasa. Pentru reteta de azi am ales Penne rigate tricolore, din 100% grau dur. De ce va recomand pastele din grau dur de la Baneasa?

  • Pastele din grau dur rezista foarte bine in procesul de fierbere, isi pastreaza forma si nu se lipesc intre ele.
  • Au o cantitate mai mare de proteine decat pastele din grau moale si un indice glicemic mai scazut. Asta le face nu doar foarte hranitoare, dar si mai sanatoase decat alte tipuri de paste.
  • Pastele Baneasa din 100% grau dur nu sunt o combinatie de grau dur, adica un amestec de fainuri, ci sunt fabricate 100% din grau dur.
  • Culoarea specifica a Pennelor rigate vine din combinatia cu spanacul si sucul de rosii, iar savoarea lor este una deosebita!

paste cu carnati si sos alb

Ingrediente pentru 4 portii de Paste cu carnati si sos alb

patrunjel proaspat

Pentru modul de preparare al retetei de Paste cu carnati si sos alb, apasa PLAY in fereastra de mai jos! Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen pentru a nu pierde nicio reteta: http://bit.ly/2kN0JaT

Mod de preparare Paste cu carnati si sos alb:

Pregatim o tigaie incapatoare, anti-aderenta. Indepartam membrana carnatilor. Ii prajim in tigaie, fara adaos de ulei sau grasime. Avem grija sa ii rupem cu spatula in bucati cat mai mici.

Cand sunt frumos rumeniti, adaugam ceapa si calim impreuna 1-2 minute sau pana ceapa e moale. Stingem cu vin si lasam alte 2 minute la foc mare, pana iese alcoolul din vin. Turnam smantana dulce, amestecam. Punem si spanacul. Lasam sosul sa fiarba 3-4 minute. Adaugam apoi parmesanul proaspat dat pe razatoare si condimentam dupa gust cu sare si piper.

Punem la fiert 3 litri de apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, punem la fiert pennele. Le lasam sa fiarba 8 minute, timpul indicat pe ambalaj. Le adaugam peste sos, cu o spumiera. Amestecam totul foarte bine.

Servim pastele cu carnati si sos alb fierbinti, cu extra parmesan si patrunjel verde tocat marunt. Sa va fie de cel mai bine ♥

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.