Prajitura cu piure de portocale

O prajitura perfecta pentru masa de Craciun – Prajitura cu piure de portocale – este atat de aromata incat intreaga casa miroase minunat!

prajitura cu piure de portocale

Prajitura cu piure de portocale este foarte usor de preparat si va deveni rapid una din preferatele familiei! Copii o iubesc pentru ca e moale si aromata, are un gust intens de portocale si este mega-pufoasa. Mamicile o iubesc pentru ca este atat de versatila!

prajitura cu piure de portocale

Prajitura cu piure de portocale – Tot ce trebuie sa stii despre reteta🖤

  • Pentru ca folosim portocalele cu tot cu coaja (asta da prajiturii aroma intensa) este foarte important sa alegem portocale organice/BIO. La raionul de fructe si legume din magazinele LIDL – Piata Lidl – gasiti mereu citrice BIO; deci aveti de unde alege!
  • Este o prajitura atat de umeda incat nu are nevoie de sirop si se mentine proaspata, moale si pufoasa cateva zile bune! Trebuie doar sa o invelim in folie alimentara de tip film.
  • Poate fi folosita ca blat pentru tort, fara a fi nevoie de insiropare! Merge perfect cu o crema de ciocolata amaruie, combinatia de ciocolata-portocale fiind una clasica, iubita de toata lumea!
  • Puteti sa o coacem in forma rotunda de 20-25 cm dar si in tava dreptunghiulara de 25×35 cm si apoi o taiem cubulete.
  • Prajitura cu piure de portocale este foarte usor de personalizat! Poti adauga in compozitie fructe confiate sau banuti de ciocolata, nuci, stafide.
  • Pentru decor, putem folosi pur si zimplu zahar pudra sau o glazura de ciocolata! Topim 200g ciocolata amaruie cu 2 linguri de ulei, pana obtinem o glazura lucioasa, pe care o turnam peste Prajitura cu piure de portocale.

prajitura cu piure de portocale

Ingrediente pentru 10-14 portii de Prajitura cu piure de portocale

  • 350g portocale organice/bio (1-2 portocale mari)
  • 250g zahar tos Castello
  • 100ml ulei VitaD’Or
  • 300g faina Belbake
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • 100ml lapte Pilos
  • 3 oua mari
  • 2 lingurite esenta de vanilie Belbake

prajitura cu piure de portocale

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Prajitura cu piure de portocale va asteapta la raft in magazinele LIDL 🖤

Mai intai incingem cuptorul la 180°C, fara ventilatie, 160°C cu ventilatie. Asezam gratarul pe raftul din mijloc al cuptorului. Tapetam cu unt si faina o tava rotunda de 20-23 cm diametru.

Taiem portocalele bucati si le dam prin blender pana obtinem un piure. Din piureul rezultat cantarim exact 350g. Asezam piureul de portocale intr-un bol si adaugam deasupra uleiul, laptele, ouale, esenta de vanilie. Amestecam foarte bine. Adaugam zaharul si omogenizam.

prajitura cu piure de portocale

La final punem faina, cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam pana la omogenizare.

Turnam compozitia in tava si coacem in cuptorul incins timp de 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii – o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat.

prajitura cu piure de portocale

Lasam Prajitura cu piure de portocale sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o putem pudra cu zahar. Sa va fie de cel mai bine! Incearca si reteta de TORT DE PORTOCALE (click pe titlu pentru a accesa reteta).

prajitura cu piure de portocale

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (36 votes cast)

2 Comments

  1. Conela

    Unde este zahărul in reteta?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.