Covrigi la cuptor

Prima noastra reteta din 2020 este reteta de Covrigi la cuptor. Este o reteta inspirata de iarna si copilarie si m-am gandit ca acesti Covrigi la cuptor sunt o gustare minunata pentru copiii care vin de la sanius! Bineinteles, cei mari si mici vor iubi reteta de Covrigi la cuptor in egala masura, pentru ca…sunt deliciosi!

covrigi la cuptor

Covirgi la cuptor – tot ce trebui sa stii despre reteta 🖤

  • Covrigi la cuptor cu doar 2 ingrediente principale? Da! Iaurt gras si faina, acestea sunt ingredientele principale in reteta noastra! Simplu, nu? Mai adaugam un pliculet de praf de copt, un strop de sare pentru gust si aluatul e gata! O data modelati, ungem covrigii cu ou batut si presaram seminte, pentru un plus de gust.
  • Puteti sa servitii covrigii simpli, exact asa cum sunt sau ii puteti taia in jumatate si umple cu prosciutto, unt, crema de branza, felii de cascaval etc.
  • Este important sa folosim un iaurt gras, cum este iaurtul Pilos 10% grasime, pe care il gasiti in magazinele LIDL si pe care vi-l recomand cu drag. Puteti inlocui iaurtul cu branza de vaci.

covrigi la cuptor

  • Pentru varianta de Covrigi la cuptor dulci, puteti folosi iaurt cu fructe sau adaugati in compozitie 5 linguri de zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Dupa coacere, puteti glazura covrigii dulci cu 80g zahar pudra vanilat, pe care il amestecati cu putina apa sau lapte. Veti obtine o glazura lichida, pe care o intindeti pe covrigii fierbinti cu o pensula de patiserie.
  • Covrigii se pastreaza foarte bine 3-4 zile, in punga inchisa ermetic. Puteti foarte bine sa ii congelati si sa ii incalziti in cuptorul cu microunde. Sunt excelenti fierbinti, unsi cu putin unt.

covrigi la cuptor

Ingrediente pentru 8 bucati de Covrigi la cuptor

  • 2 cani iaurt grecesc Pilos 10% grasime
  • 2 cani faina Belbake
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • 1 lingurita sare Castello
  • un ou batut
  • 2 linguri mix de seminte Alesto

Pentru masurarea ingredientelor vom folosi o cana de 250ml. Toate ingredientele necesare prepararii retetei de Covrigi la cuptor va asteapta in magazinele LIDL 🖤

covrigi la cuptor

Incingem cuptorul al 180°C si tapetam cu hartie de copt tava cuptorului.

Intr-un bol incapator punem cele 2 cani de faina, sarea, praful de copt. Adaugam cele 2 cani de iaurt. Amestecam cu o lingura pana avem o compozitie omogena.

Mutam aluatul pe masa de lucru, bine pudrata cu faina. Framantam pana avem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Nu adaugam prea multa faina, pentru ca aluatul va deveni prea dens si covrigii vor fi tari dupa coacere.

covrigi la cuptor

Taiem aluatul in 8 parti egale. Modelam bile de aluat, facem o gaura in mijloc, pentru a da forma covrigilor. Ii asezam in tava pe hartie de copt.

Ungem covrigii cu ou batut, apoi presaram mix de seminte. Dam tava la cuptor 25-30 minute sau pana covrigii sunt frumos rumeniti.

covrigi la cuptor

Sunt sigura ca veti iubi reteta de Covrigi la cuptor! Sunt o alternativa perfecta pentru paine, pot fi imachetati pentru scoala sau birou si se pregatesc atat de usor, cu doat 2 ingrediente! Sa va fie de cel mai bine!

P.S. Incearca si reteta de COVRIGI RASUCITI (click pe titlu pentru a accesa reteta). Ii vei iubi! 

covrigi la cuptor

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (32 votes cast)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.