Covrigi la cuptor

Prima noastra reteta din 2020 este reteta de Covrigi la cuptor. Este o reteta inspirata de iarna si copilarie si m-am gandit ca acesti Covrigi la cuptor sunt o gustare minunata pentru copiii care vin de la sanius! Bineinteles, cei mari si mici vor iubi reteta de Covrigi la cuptor in egala masura, pentru ca…sunt deliciosi!

covrigi la cuptor

Covirgi la cuptor – tot ce trebui sa stii despre reteta 🖤

  • Covrigi la cuptor cu doar 2 ingrediente principale? Da! Iaurt gras si faina, acestea sunt ingredientele principale in reteta noastra! Simplu, nu? Mai adaugam un pliculet de praf de copt, un strop de sare pentru gust si aluatul e gata! O data modelati, ungem covrigii cu ou batut si presaram seminte, pentru un plus de gust.
  • Puteti sa servitii covrigii simpli, exact asa cum sunt sau ii puteti taia in jumatate si umple cu prosciutto, unt, crema de branza, felii de cascaval etc.
  • Este important sa folosim un iaurt gras, cum este iaurtul Pilos 10% grasime, pe care il gasiti in magazinele LIDL si pe care vi-l recomand cu drag. Puteti inlocui iaurtul cu branza de vaci.

covrigi la cuptor

  • Pentru varianta de Covrigi la cuptor dulci, puteti folosi iaurt cu fructe sau adaugati in compozitie 5 linguri de zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Dupa coacere, puteti glazura covrigii dulci cu 80g zahar pudra vanilat, pe care il amestecati cu putina apa sau lapte. Veti obtine o glazura lichida, pe care o intindeti pe covrigii fierbinti cu o pensula de patiserie.
  • Covrigii se pastreaza foarte bine 3-4 zile, in punga inchisa ermetic. Puteti foarte bine sa ii congelati si sa ii incalziti in cuptorul cu microunde. Sunt excelenti fierbinti, unsi cu putin unt.

covrigi la cuptor

Ingrediente pentru 8 bucati de Covrigi la cuptor

  • 2 cani iaurt grecesc Pilos 10% grasime
  • 2 cani faina Belbake
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • 1 lingurita sare Castello
  • un ou batut
  • 2 linguri mix de seminte Alesto

Pentru masurarea ingredientelor vom folosi o cana de 250ml. Toate ingredientele necesare prepararii retetei de Covrigi la cuptor va asteapta in magazinele LIDL 🖤

covrigi la cuptor

Incingem cuptorul al 180°C si tapetam cu hartie de copt tava cuptorului.

Intr-un bol incapator punem cele 2 cani de faina, sarea, praful de copt. Adaugam cele 2 cani de iaurt. Amestecam cu o lingura pana avem o compozitie omogena.

Mutam aluatul pe masa de lucru, bine pudrata cu faina. Framantam pana avem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Nu adaugam prea multa faina, pentru ca aluatul va deveni prea dens si covrigii vor fi tari dupa coacere.

covrigi la cuptor

Taiem aluatul in 8 parti egale. Modelam bile de aluat, facem o gaura in mijloc, pentru a da forma covrigilor. Ii asezam in tava pe hartie de copt.

Ungem covrigii cu ou batut, apoi presaram mix de seminte. Dam tava la cuptor 25-30 minute sau pana covrigii sunt frumos rumeniti.

covrigi la cuptor

Sunt sigura ca veti iubi reteta de Covrigi la cuptor! Sunt o alternativa perfecta pentru paine, pot fi imachetati pentru scoala sau birou si se pregatesc atat de usor, cu doat 2 ingrediente! Sa va fie de cel mai bine!

P.S. Incearca si reteta de COVRIGI RASUCITI (click pe titlu pentru a accesa reteta). Ii vei iubi! 

covrigi la cuptor

 

16 Comments

  1. Veronica

    Bună ziua! Dar, dacă folosesc smântână, în locul iaurtului. Are ceva?

  2. Ionela

    Buna, Teo! Am incercat reteta, dar nu pot sa spun ca sunt pe deplin multumita de cum a iesit si tind sa cred ca are legatura cu faptul ca nu am stiut exact, in grame, cata faina si cat iaurt sa pun. Am avut grija sa folosesc o cana de 250ml, dar chiar si asa, aluatul era extrem de moale si lipicios. Am mai adaugat apoi faina, dar nu intr-atat incat sa nu se mai lipeasca deloc; m-am chinuit si i-am modelat asa, de teama sa nu iasa prea tari. Problema a fost de fapt ca, desi i-am lasat vreo 45 de minute in total, (s-au rumenit un pic mai tare), au cam ramas cruzi… :(. In scriu in speranta ca vei putea actualiza cantitatile, sa fie mai precise; ajuta mult cand faci o reteta pentru prima data.

    • Este foarte ok reteta, o fac cu succes sute de omuleti nu am ce modificari/ajustari sa fac. Trebuue folosit iaurt gras. Aluatul este mai greu de modelat dar nu se adauga faina decat pr planseta, NU in aluat.

    • Beatrice M

      Si mie mi-a iesit aluatul la fel de lipicios, desi am folosit iaurtul de la lidl si cantitatile ca in reteta. Acum sunt la cuptor, revin cu impresii cand sunt gata

      • Salut, cum au iesit? 🙂

      • emilia ritzert

        Teo pentru covrigi dane I cantitate speciala, cind spui 2 cani e putin confundat ce cani? De cit? La fel cu iaurtul.

        Mersi

        • Regula este astfel: folosim aceeasi cana atat pentru iaurt cat si pentru faina. Poate sa aiba 200 ml, 250ml, 400ml, asta e mai putin important. Important e sa fie aceelasi recipient. Evident, in functie de volum ies mai multi sau mai putini covrigi.

  3. Ionela

    Mersi pentru raspuns, dar eu nu ziceam sa o ajustezi sau ca nu ar fi ok asa, ci ca poate nu am masurat eu cum trebuie si ca ar fi fost de ajutor – pentru mine cel putin – sa pui, poate intre paranteze, si un gramaj aproximativ. Si desigur ca am folosit iaurt gras, pe cel grecesc de la lidl si faina am adaugat pe planseta in timp ce framantam…

  4. Amalia J

    Am facut si eu reteta, de ori deja, si intentionez sa o fac din noua saptamana aceasta.. într-adevăr iese un pic lipicios aluatul.. dar m-am spalat pe maini dupa fiecare covrig.. si au iesit.. deliciosi! I-am pastrat la frigider, si inainte de servire, ii taiam in 2 si ii puneam in toaster..
    P.s. miezul nu sre consitenta ca si cel al painii, este un poc umed.. dar nu e crud.

  5. Gabriela P.

    Bună! Am pățit același lucru cu aluatul. Foarte dificil de manevrat. Nu ai cum să frâmânți până nu mai e lipicios, că nu se întâmplă asta nici după 2 ore de frământat la cum iese din catitățile acestea. Nu am avut răbdarea necesară să mă joc cu el cu apă pe mâini după fiecare covrig, recunosc. Am ales rețeta pt simplitatea ei. Nu Reieșea din descriere cât de greu va fi în realitate. Dacă eram o bună gospodină, probabil îmi dădeam seama la prima vedere că va fi un aluat cu bătăi de cap. Eu a 2-a oară nu mai încerc, asta e clar! Lipsa timpului ne determină să alegem Rețete cât mai simple. Asta doar pare.☹️

  6. Adriana

    Eu fac des reteta si imi reuseste de fiecare date.Si eu prefer, de regula, retete cu gramaje exacte, dar multe bloguri au retete tip “1 cana de” si nu am probleme de obicei.La retete de pandispan fara praf de copt, cozonac sau creme folosesc doar retete care au cantitatile exacte, in grame.Dar la aluaturi cu praf de copt, sunt mai relaxata.:)
    Intr-adevar, aluatul e oribil de lucrat (f.f.lipicios), dar rezultatul e spectaculos.Plus ca se face f.f.repede, nu e nevoie de framantat, dospit, e f.ieftin, etc.Mie imi place reteta si am recomandat-o si altora!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.