Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor – o reteta excelenta pentru cina din timpul saptamanii! Cotlet de porc la cuptor – o friptura pe care toata familia o va iubi! E gata foarte repede, o poti pregati din timp si o dai la cuptor cand ajungi acasa! In plus, este perfecta si pentru caserola de la birou de a doua zi!

cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Pentru aceasta friptura rapida poti folosi cotlet de porc, piept de pui, file de piept de curcan, pulpe de pui dezosate. Este o friptura foarte versatila, pe care o poti adapta foarte usor la tipul de carne pe care o ai in frigider/congelator.
  • Pesto alla Genovese sau pesto cu busuioc este un condiment pe care daca nu il cunoasteti sau nu l-ati folosit pana acum in bucatarie…nu stiti ce ati pierdut! Este un amestec de busuioc proaspat, parmesan proaspat razuit, ulei de masline, samburi de pin si usturoi. Are o aroma unica si merge perfect alaturi de paste, in combinatie cu orice tip de branza, ca si condiment pentru fripturi, ca sos pentru pizza sau toping pentru bruschette sau crostini (paine prajita). In magazinele LIDL gasiti pesto Baresa, un pesto cu aroma subtila si ideal pentru a-l avea mereu la indemana in frigider. Ajunge sa fierbi pastele tale preferate, sa le amesteci cu pesto si masa e gata! Tot in gama pesto Baresa de la LIDL gasiti si varianta de pesto rosu, pregatit cu rosii uscate. Este un deliciu!

cotlet de porc la cuptor

  • Puteti pregati friptura Cotlet de porc la cuptor de seara, o lasati in tava, acoperita cu folie alimentara, la frigider. Astfel, cand ajungeti acasa, cina e gata in mai putin de 40 de minute!
  • La capitolul garnitura pentru Cotlet de porc la cuptor, posibilitatile sunt nenumarate! Puteti fierbe quinoa (aveti AICI toate indicatiile necesare pentru a fierbe quinoa), orez, cartofi dulci sau cartofi albi natur, la cuptor sau prajiti, o simpla salata de cruditati.
  • Daca nu va place pesto cu busuioc, il puteti inlocui cu peste rosu sau pasta de tomate.

cotlet de porc la cuptor

Ingrediente pentru 4 portii de Cotlet de porc la cuptor

  • 4 felii cotlet de porc
  • o lingura ulei de masline Primadonna
  • sare Castello
  • piper Kanya
  • 200g crema de branza Goldessa natur
  • 3 linguri pesto Baresa
  • 150g mozzarella razuita Lovilio
  • Toate ingredientele necesare prepararii retetei de Cotlet de porc la cuptor va asteapta in magazinele LIDL.

  • cotlet de porc la cuptor

    Incingem cuptorul la 180°C. Punem in tava putin ulei de masline. Condimentam cotletul de porc cu sare si piper dupa gust. Asezam feliile de carne in tava.

    Intr-un bol amestecam crema de branza si pesto. Distribuim amestecul peste bucatile de carne, intr-un strat uniform. Punem despra un strat generos de mozzarella. Dam totul la cuptor 30-40 minute sau pana carnea este facuta si are o crusta frumos rumenita.

    cotlet de porc la cuptor

    Alaturi de Cotlet de porc la cuptor am servit o salata simpla, nici nu a fost nevoie de mai mult! Pofta buna!   

    4 Comments

    1. Claudia

      Trebuie neapărat sa îți mulțumesc!
      În primul rand datorita acestei rețete am descoperit pesto, auzisem de el dar nu îl încercasem niciodată. Este genial și chiar ieftin
      În al doilea rand, după ce am făcut prima data aceasta rețetă, iubitul meu a declarat ca e mancarea lui preferata, înainte era pieptul de pui la cuptor (o rețeta asemănătoare descoperita tot pe blog)
      Mulțumesc ca ne scoți din impasul “ce mai mâncăm mâine?”

      • Draga Claudia, ma bucur ca este pe placul vostru si ca am reusit sa va scot din impas. Iti multumesc mult pentru mesaj, sanatate va doresc!

    2. Isabela

      Teo, esti minunata!!!! Usor de catit, keto pe deasupra, merge pentru toata familia.

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.