Gogosi de post

Gogosi de post – o reteta foarte rapid de preparat, fara framantare, doar cu putin timp de asteptare!

gogosi de post

Aluatul pentru reteta de Gogosi de post se amesteca simplu, cu o spatula sau o lingura de lemn, apoi il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Decupam gogosile simplu, cu un pahar, exact asa cum faceau bunicile noastre. Le lasam apoi sa mai dospeasca o jumatate de ora si apoi le prajim in baie de ulei pana sunt pufoase si rumenite. Iar pentru un plus de aroma, le pudram la final cu zahar pudra vanilat sau le umplem cu dulceata/crema de ciocolata. Bun? FOARTE BUN! Delicios? CEL MAI DELICIOS!

gogosi de post
Gogosi de post – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

– Putem folosi suc de portocale pentru si mai mult gust, dar putem la fel de bine sa folosim si apa calduta.
– E important sa respectam timpul de dospire, pentru a obtine Gogosi de post cat mai frumos crescute si pufoase.
– Prajim gogosile in ulei incins, insa la flacara medie, pentru a ne asigura ca se coc si la interior, nu doar se rumenesc pe exterior.
– Puteti coace gogosile si la cuptor, pentru o varianta mult mai light, insa nu vor fi la fel de pufoase.
– Pentru a umple gogosile cu gem sau crema de ciocolata, folosim o seringa pentru patiserie.

gogosi de post

Ingrediente pentru 15-20 buc Gogosi de post

  • 250 ml suc de portocale
  • 1 pliculet (7g) drojdie uscata Belbake
  • 2 linguri zahar tos
  • esenta de vanilie Belbake dupa gust
  • 400g faina Belbake
  • un praf sare Castello
  • 50ml ulei Vita D’Or pentru compozitie
  • 500ml ulei pentru prajit
  • Dulceata de capsune Camara Noastra

gogosi de post
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Gogosi de post va asteapta in magazinele LIDL!

Amestecam sucul de portocale, care trebuie sa fie caldut, cu zaharul si drojdia. Intr-un bol incapator cernem faina si sarea. Adaugam uleiul si amestecul de drojdie. Amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn pana avem un aluat omogen, bine legat.

gogosi de post
Mutam aluatul pe masa tapetata cu faina si il framantam 2-3 minute sau pana devine elastic. Formam o bila de aluat, o punem intr-un bol curat, uns cu putin ulei. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, in foaie de 1 cm grosime. Decupam gogosile cu ajutorul unui pahar, apoi le lasam la dospit alte 30 de minute.

gogosi de post

Prajim gogosile in baie de ulei, la foc mediu, intorcandu-le des, pana sunt rumenite si coapte la interior. Scoatem gogosile pe un platou, pe hartie de bucatarie, pentru a absobi excesul de ulei.

Gogosile de post sunt delicioase pudrate cu zahar dar si alaturi de o lingurita de dulceata Camara Noastra. Sa va fie de cel mai bine!

P.S. Incearca si reteta de Gogosi cu mere, e delicioasa si foarte iubita de cei mici!

gogosi de post

2 Comments

  1. Cristina Iusco

    Azi am incercat reteta asta si au iesit absolut delicioase gogosile ❤❤❤
    Va multumesc mult pentru reteta. Cu siguranta vom repeta experienta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.