Foietaj cu mar

Hei hei hei, Gospo-Divele mele dragi! Azi gatim impreuna Foietaj cu mar…in doua variante: sub forma de trandafiri – varianta propusa de Don Baxter Chef si sub forma de triunghiuri apetisante – varianta propusa de subsemnata, Teo a voastra.

foietaj cu mar foietaj morarita

Foietaj cu mar – Cine-i chefu in bucatarie?

Eu si Sergiu gătim împreună…de 3 ani de când suntem împreună. Mereu m-a susținut în tot ce înseamnă Teo’s Kitchen și foarte multe din retete sunt ideile lui sau chiar “faurite” de manutele lui! Si totusi…intrebarea ramane: “Cine cheful in bucatarie?”.

Nu doar in bucataria noastra, ci in bucatariile voastre si in bucatariie din intreaga lume “batalia” intre femei si barbati este reala! Cine gateste mai bine? Femeile, care cu siguranta petrec mai mult timp in bucatarie sau barbatii, despre care se zvoneste ca ar fi cei mai buni bucatari? Anul acesta, alaturi de Morarita, ne-am propus sa elucidam o data pentru totdeauna acest mister!

don baxter teoskitchen
Asa s-a nascut proiectul “Cine-i Cheful in bucatarie”! In fiecare episod ne vom “duela” ca sa vedem cine gateste mai bine, mai trainic si mai frumos!

In primul episod gatim aceeasi reteta – Foietaj cu mar – fiecare in varianta lui si contracronometru! Ia sa vedem cine se descurca mai bine! Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru primul episod “Cine-i cel mai Tac-Tac-Pac Chef?”

Ingrediente pentru 8 bucati Foietaj cu mar

  • 800g aluat pentru foietaj Morarita
  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar tos
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri marmelada de fructe
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • zahar brun pentru garnisit

foeitaj cu mar morarita teoskitchen

Pentru cele mai bune rezultate, cand folosim aluat pentru foietaj Morarita, este ideal sa il decongelam in frigider peste noapte, astfel incat sa fie maleabil, dar rece. Un alt secret pentru un foietaj bine-crescut si pufos este sa il coacem la o temperatura mare, de 200-220°C. Iar pentru un foietaj frumos rumenit? Neaparat ungem preparatele din foietaj cu ou batut sau galbenus inainte de coacere!

Spalam bine merele, le curatam de coaja, le dam pe razatoarea mare. Le punem in tigaie, fara adaos de ulei si le calim la foc mediu pana scade aproape tot lichidul si merele isi schimba culoarea. Adaugam 4 linguri de zahar si scortisoara dupa gust, amestecam bine, lasam pe foc pana nu mai este lichid.

Amestecam merele calite cu marmelada si pesmet si umplutura e gata, putem umple foietajele in formele dorite! Ungem cu ou batut, pudram cu zahar brun si dam la cuptorul incins la 200°C, timp de 20-25 minute sau pana foietajul e frumos aurit.

Foietaj cu mar este minunat imediat ce este scos din cuptor, fierbinte, alaturi de un glob de inghetata de vanilie sau ciocolata! DE-LI-CIOS! Alaturi de Morarita va invitam sa ne spuneti in comentarii cine a facut cel mai frumos Foitaj cu mar – Domnul Don si trandafirasii sau Doamna Don si trigonul!

foeitaj cu mar morarita teoskitchen

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.