Paste cu crema de branza

Paste cu crema de branza este reteta ta salvatoare pentru o cina rapida in 2! Sau poate fi un pranz sau o masa in familie pentru ca poti dubla foarte usor cantitatile! Cat timp fierb pastele, noi ne ocupam de sos, deci totul e gata in mai putin de 20 de minute! ♥

paste cu crema de branza

Paste cu crema de branza – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti folosi spaghetti sau paste scurte, paste integrale sau oricare ai fi preferatele tale!
  • Poti folosi crema de branza natur sau light pentru mai putine calorii sau cu ierburi aromatice, pentru un plus de arome.
  • La capitolul ierburi aromatice, am folosit busuioc proaspat, dar puteti folosi si patrunjel verde sau ierburi aromatice uscate, in functie de ce aveti la indemana in frigider si in camara.
  • Pentru paste, e foarte important sa le fierbem in apa suficienta – 1 litru de apa pentru fiecare 100g paste. Le fierbem in apa cu sare si adaugam pastele numai in momentul in care apa clocoteste. De atunci respectam timpul de fierbere indicat pe ambalaj pentru ca pastele sa fie al dente.
  • Nu uitati: nu scurgem pastele din apa in care au fiert, ci le scoatem cu un cleste si le adaugam fierbinti peste sos. Astfel sosul se lipeste mult mai bine de paste. In plus, folosim un polonic din apa in care au fiert pastele pentru un sos cremos. De ce? Apa continue amidonul din paste si ne ajuta mereu la pregatirea unui sos cremos si delicios, indiferent de reteta de paste pe care o urmam.

paste cu crema de branza

Ingrediente pentru 2 portii de Paste cu crema de branza

  • 200g spaghetti Combino
  • 2 linguri ulei de masline Primadonna
  • 2-3 catei de usturoi
  • 150g crema de branza natur Goldessa
  • 50g Grana Padano Lovilio (sau parmesan proaspat razuit)
  • sare, piper, fulgi chili

paste cu crema de branza

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Paste cu crem de branza va asteapta in magazinele LIDL  ♥

Punem pastele la fiert in 2 litri de apa cu sare.

Pentru sos, incingem uleiul de masline, prajim cateva secunde feliile de ustuoi.

Adaugam crema de branza si un polonic din apa in care au fiert pastele. Condimentam dupa gust cu sare, piper, fulgi chili.

Lasam la foc mic, amestecand des, pana avem un sos cremos. Adaugam parmesanul, amestecam. Apoi adaugam pastele fierbinti si busuiocul proaspat tocat marunt.

paste cu crema de branza

Amestecam bine si masa e gata! Reteta de Paste cu crema de branza e foarte usor de personalizat in functie de gusturile fiecaruia! Chiar puteti praji cubulete de bacon alaturi de usturoi! Pofta buna! ♥

paste cu crema de branza

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.