Prajitura cu mere si lapte batut

Azi pregatim impreuna o reteta de prajitura foarte rapida, fara ingrediente pretentioase – Prajitura cu mere si lapte batut! Alaturi de E.ON Romania ne-am propus sa va aducem o serie de retete pe care le puteti pregati usor in zilele de stat acasa, cu ingrediente pe care le aveti deja ♥

prajitura cu mere

Prajitura cu mere si lapte batut este o prajitura care este pe gustul tuturor, mai ales al copiilor! Puteti folosi mere, pere, cubulete de banane sau chiar fructe din compot! Daca nu aveti lapte batut, il pregatiti foarte simplu in casa: la 250 ml de lapte adaugam 1-2 linguri zeama de lamaie. Amestecam foarte bine si lasam amestecul sa se odihneasca 15-20 minute. Gata, laptele batut e pregatit!

prajitura cu mere

Prajitura cu mere si lapte batut – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti coace prajitura intr-o tava rotunda, de 20-23cm diametru, intr-o tava patrata de 20x20cm sau tava dreptunghiulara de 20×25 cm.
  • Este o prajitura foarte umeda si densa, care se pastreaza foarte bine cateva zile, acoperita cu folie de plastic pentru bucatarie.
  • Imediat ce e scoasa din cuptor, Prajitura cu mere si lapte batut poate fi servita firbinte, alaturi de un glob de inghetata!

prajitura cu mere

Ingrediente pentru Prajitura cu mere si lapte batut

  • 4 mere
  • 2 oua mari
  • 300ml lapte batut
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 60ml ulei de floarea soarelui
  • 100g zahar
  • 300g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingura zahar brun
  • scortisoara dupa gust

prajitura cu mere si lapte batut

Pentru reteta VIDEO de PRAJITURA CU MERE SI LAPTE BATUT, apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI)♥

Mod de preparare Prajitura cu mere si lapte batut

  1. Curatam merele, le taiem felii subtiri. Le stropim cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
  2. Incingem cuptorul la 160°C, cu ventilatie sau treapta medie pentru cuptoarele clasice.
  3. Pentru compozitie, amestecam cu mixerul ouale, uleiul, laptele batut, zaharul.
  4. Adaugam apoi faina, praful de copt, coaja de lamaie. Amestecam pana avem un aluat omogen.
  5. Adaugam ¾ din feliile de mere, amestecam.
  6. Turnam compozitia in tava pregatita, nivelam bine cu spatula.
  7. Punem deasupra feliile de mere ramase. Pudram cu scortisoara si zahar brun.
  8. Coacem Prajitura cu mere si lapte batut timp de 50-60 minute. Dupa primele 30-35 minute sau cand prajitura este rumenita, o acoperim cu folie de aluminiu si continuam sa o coacem. Astfel, ne asiguram ca Prajitura cu mere si lapte batut se coace si la interior, nu doar se rumeneste pe exterior.

prajitura cu mere si lapte batut

Reteta de Prajitura cu mere si lapte batut este o reteta care se poate adapta usor ingredientelor pe care le aveti deja in casa! Nu aveti fructe proaspete? Puteti folosi fructe din compot sau fructe confiate (stafide, merisoare etc). Daca doriti, puteti coace compozitia si in forme pentru briose sau in apartul pentru vafe. Este o prajitura usor de pregatit si foarte economica, ne asigura bucatica de desert perfecta alaturi de cafea sau ceai pentru parinti si lapte sau cacao pentru copii. Se pastreaza proaspata cateva zile si puteti folosi mere, pere, prune sau chiar fructe din compot.

Alaturi de E.On Romania va dorim zile frumoase si delicioase in familie! ♥ Incearca si reteta de PAPANASI FIERTI! (click pe titlu pentru a accesa reteta).

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (25 votes cast)

10 Comments

  1. Cristina

    Buna ziua. Se poate inlocui zaharul cu miere si se poate opta pentru o faina fara gluten?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Buna ziua. Da, se poate inlocui faina cu una fara gluten, nu stiu ce sa va spun de miere. Cu siguranta iese, insa nu cred ca la fel.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Cristina

        Va multumesc :). Urmaresc cu mare interes retetele dumneavoastra, dar incerc sa le adaptez pentru un regim fara zahar si fara gluten. De curand am incercat checul cu spanac si cheddar si a iesit delicios :). Spor in continuare !

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Ma bucur ca puteti adapta retetele in regimul dumneavoastra alimentar. Multa sanatate!

          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Salut! Oare de ce nu s-a copt bine înăuntru prăjitura ? Am lasat-o la 160 de grade cu ventilație, mai mult de 60 de minute, aproximativ 1 h și 10 minute , dar înăuntru aluatul e lipicios 🙁 . Și testul scobitorii a iesit.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Salut, Anamaria. Ai acoperit prajitura conform instructiunilor din text? Daca ai respectat intocmai reteta nu are de ce sa nu se coaca la interior. In plus, asa cum am mentionat, prajitura este foarte umeda la interior, dar asta nu inseamna ca nu e coapta.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Draga Teo, caut disperata o reteta de brownie gasita acum ceva timp (ani) la tine pe blog si n-o mai gasesc. Stiu sigur ca avea smantana lichida dulce in compozitie si n-o gasesc nicicum. Doamne ce buna a fost! Vreau sa o refac, am o jumatate de litru de smantana din ala buna de la Laptaria cu Caimac si numai la nergesa aia mi-e gandul. HELP!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Ana, draga mea, am asa multe retete de brownie ca nici eu nu mai stiu la care te referi. Ai cautat pe blog atat brownie, cat si negresa?

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Buna, Teo! Am facut in seara asta prajiturica, a iesit foarte gustoasa si arătoasă . Multumim mult pentru reteta! Cu siguranta o voi mai face. Abia astept sa incerc si alte retete postate de tine.
      Numai bine si sanatate!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Mihaela draga, sa va fie de bine, iti multumesc pentru incredere!

        VN:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.