Cuiburi cu marmelada si alune

O reteta perfecta pentru pentru cei mici, dar si pentru copilul din noi – Cuiburi cu marmelada, alune si miere! Sunt pufoase si se mentin proaspete cateva zile bune, se fac usor, se mananca…la fel de usor! Merg perfec langa cafeaua parintilor sau laptele copiilor.

cuiburi cu marmelada
Cuiburi cu marmelada, o reteta de la Buni Sia!

Sigur, Buni le umple cu marmelada sau magiun de prune si intotdeuna punea nuca prajita. Dar eu am avut la indemana alune de padure si gustul a fost wow! Si Buni Sia le ungea tot cu miere sau cu sirop de zahar, mai ales ca nici aluatul nu e foarte dulce si nici marmelada/magiunul. In zona noastra, magiunului de prune i se spune “silvoiță” si se face pe parcursul a doua zile (o zi si o noapte). Prunele sunt bine spalate si curatate de samburi. Apoi merg in cazan, fara strop de zahar si unul sau mai multi nefericiti trebuie sa le pazeasca. Si cand spun “sa le pazeasca” me refer ca trebuie sa amestece fara oprire, muuuulte ore in sir, pana magiunul e atat de bine legat incat se poate taia cu ata.

cuiburi cu marmelada

Cuiburi cu marmelada – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Folosim 7g drojdie uscata instant (sau 10g de drojdie uscata active daca asa aveti pliculetele). Asta inseamna un cubulet de 25g drojdie proaspata.
  • Aluatul se pregateste foarte usor cu mixerul sau framantat de mana. Il lasam apoi la dospit 2-3 ore sau pana isi dubleza volumul.
  • Pentru umplutura putem folosi orice crema/dulceata dorim, cu conditia sa nu fie foarte lichida. Avem nevoie de o crema/marmelada mai consistenta.
  • Dupa ce sunt coapte, putem unge cornurile cu miere putin incalzita, cat sa fie usor lichida. La fel de bine putem face o glazura din 200g zahar pudra si 2 lingurite de apa/lapte. Le amestecam foarte bine si intindem glazura peste cuiburi.
  • Cuiburile se pastreaza foarte bine 2-3 zile invelita cu folie alimentara, la frigider. Inainte de servire, le putem incalzi putin in cuptor sau in cuptorul cu microunde.
  • Incearca si reteta de Cornulete fragede cu magiun! (click pe titlu pentru a accesa reteta)!

cuiburi cu marmelada

Ingrediente pentru 12 bucati Cuiburi cu marmelada

  • 250ml lapte caldut
  • 7g drojdie uscata
  • 60g zahar
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou mare
  • 450g faina
  • 60g unt topit
  • o lingurita extract vanilie

Pentru reteta VIDEO de CUIBURI CU MARMELADA  apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI)♥

2 Comments

  1. Cele mai bune cuiburi ce am mancat pana acum! Tot la 3-4 zile le facem acasa! Multumim Teo si buni Sia pt reteta!! <3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.