Gnocchi la cuptor

Salut, si bine ati revenit in Teo’s Kitchen! Azi pregatim impreuna reteta de Gnocchi la cuptor, o reteta delicioasa, cu ingrediente simple si sanatoase, cu multa iubire si ZERO APA! ❤️️️

gnocchi la cuptor

Azi, pe 8 iunie, celebram Ziua Oceanelor (International Oceans’ Day) si m-am alaturat provocarii #GATESCNURISIPESC intiata de prietenii mei de la Nestlé. E foarte simplu: am vrut sa va demonstrez cat de usor putem economisi apa cand gatim si ca putem face retete delicioase chiar fara a folosi apa! Am fost provocata sa gatesc reteta de GNOCCHI LA CUPTOR si sa va impartasesc cateva din trucurile mele pentru a economisi apa zi de zi!

gnocchi la cuptor

Anul trecut, impreuna cu Let’s Do it, Romania! Nestlé a mobilizat peste 400 de voluntari in actiuni de ecologizare de-a lungul Dunarii si la Marea Neagra. In prezent, la nivel global, Nestlé deruleaza peste 500 proiecte de economisire a apei in fabricile sale, economisind 3,7 milioane m3 de apa pe an, echivalentul a 1.500 de bazine olimpice de inot. In Romania, actiunile de sustenabilitate derulate de  Nestlé se reunesc sub umbrela – Adauga Iubire pentru o viata curata #LESSWASTEMORELOVE sau #NURISIPICATPOTIIUBI ❤️️️

Gnocchi la cuptor – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Gnocchi la cuptor se pregatesc foarte usor, puteti folosi legumele voastre preferate, proaspete sau congelate.
  • Ce mai puteti adauga la capitolul legume? Porumb, mazare, broccoli, Frunze de baby spanac, ceapa verde, ciuperci proaspete sau din conserva.
  • O reteta foarte simpla, potrivita pentru intreaga familie, pentru pranz sau cina.
  • In plus, e gata cu totul in mai putin de 30 de minute!
  • V-a ramas o portie in plus? Gnocchi la cuptor pot fi congelati o data ce sunt gatiti. Cand doriti sa ii serviti, ii decongelati peste noapte in frigider sau 1-2 ore pe blatul dil bucatarie, apoi incalziti la cuptor, cu putina branza data pe razatoare!

gnocchi la cuptor

Gnocchi la cuptor – Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500 gr gnocchi proaspeti
  • 2 ardei grași
  • 20 rosii cherry
  • 1 ceapa roșie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de busuioc proaspat
  • 2 linguri de ulei masline
  • 1 lingurita de Maggi Felul Doi
  • 100g parmesan proaspat razuit

gnocchi la cuptor

Pentru modul de preparare al retetei de Gnocchi la cuptor, apasa PLAY in fereastra de mai jos!

Mod de preparare Gnocchi la cuptor

  1. Preincalzim cuptorul la 200°C. Tapetam cu hartie de copt sau spray non-stick o tava de 15x25cm.
  2. Taiem legumele in bucati portivite. Amestecam intr-un bol incapator gnocchi, ardeii, ceapa, usturoiul, ulei de masline, busuiocul si Maggi Felul Doi si parmesanul.
  3. Transferam tot amestecul in tava pregatita. Dam la cuptor 20 de minute sau  pana gnocchi devin pufoși și legumele sunt ușor caramelizate.

Pofta buna si fii mandra de tine, Gospo-Divo: nu ai folosit deloc apa in reteta de azi! Si inca un truc util? Cand speli legumele sau fructele, nu le lasa sub jet de apa pentru mult timp. Mai degraba scufunda-le intr-un vas cu apa cu putin bicarbinat si lasa-le sa stea 10-15 minute. Astfel se curata si ceara de pe fructe si legume si ai folosit mai putina apa! ❤️

gnocchi la cuptor

 

4 Comments

  1. Larisa

    Alta super reteta! Multumim! Cu ce putem inlocui busuiocul si Maggi Felul Doi???

  2. Alexandra Voinea

    Delicioasa reteta! Mersi muult Teo!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.