Supa crema de broccoli

Una din supele crema preferate in familia noastra? Supa crema de broccoli! Adevarul este ca broccoli in general este la loc de cinste pentru noi, in orice combinatie. Dar Supa crema de broccoli si Pastele cu sos alb, broccoli, pui si spanac sunt retetele pe care le facem cem putin o data la doua saptamani. Ati incercat pana acum reteta de paste? E una dintre cele mai iubite retete de pe blog, o gasiti aici: PASTE CU PUI, BROCCOLI SI SPANAC.

supa crema de broccoli

Exista mai multe variante de supa crema de broccoli, cate gospodine atatea obiceiuri. Unele aleg sa puna in supa si un cartof mare, pentru un plus de cremozitate. Eu prefer sa folosesc mai mult broccoli, smantana dulce si parmesan. Astfel, supa iese foarte cremoasa si delicioasa!

Hai sa vorbim despre supa de legume sau pui pe care o folosim la reteta de Supa crema de broccoli. Puteti pregati supa din zarzavat (3 morcovi, 1/2 telina, o radacina de pastarnac si una de patrunjel si 2 litri de apa) sau din zarzavat și tacam de pui. Odata preparata, supa poate fi folosita imediat sau o congelam in pungute inchise ermetic pana la folosire. Sau puteti folosi cuburi de supa de pui bio, care au ingrediente ok si pot fi folosite mai ales in caz de “interventie”. Desigur, in reteta de Supa crema de broccoli puteti folosi si apa, dar gustul va fi mult mai bogat folosind supa. La capitolul “smantana dulce” folosim smantana dulce pentru gatit, nu smantana fermentata.
supa crema de broccoli

Pentru reteta VIDEO de SUPA CREMA DE BROCCOLI apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI)♥

Ingrediente pentru 6 portii de Supa crema de broccoli

  • 1 litru supa de pui/legume
  • 1 kg buchetele de broccoli congelat/proaspat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • o ceapa medie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 250ml smantana dulce pentru gatit
  • 80g parmesan
  • sare, piper,nucsoara

supa crema de broccoli

Intr-o oala de 3 litri punem uleiul de masline. Calim ceapa si usturoiul 1 minut. Condim cu sare, piper, nucsoara. Adaugam apoi buchetele broccoli. Daca e broccoli proaspat, il taiem in buchetele de marime potrivita, il spalam foarte bine intr-o sita. Daca e broccoli congelat, il punem intr-o sita si il trecem foarte bine pe sub jet de apa calda inainte de a-l adauga in oala.

Peste broccoli turnam supa de legume/pui. Adaugam smantana dulce si parmesan.Lasa, la fiert pana broccoli e al dente. Dam totul prin bleder pana avem consistenta dorita.

Supa crema de broccoli este gata si abia asteapta sa fie servita alaturi de crutoane delicioase si extra-parmezan, desigur!

supa crema de broccoli

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.