Inghetata de vanilie facuta in casa

Inghetata de vanilie facuta in casa cremoasa si aromata, atat de potrivita pentru vara. In plus, ai nevoie de doar cateva ingrediente, pe care le gasesti in oricare din magazinele LIDL.

inghetata de vanilie facuta in casa

Inghetata nu ne lipseste din congelator pe perioada sezonului cald, iar cea de vanilie este preferata noastra. De cele mai multe ori o savuram simpla, dar merge atat de bine si peste o felie de tort, o bucatica de prajitura sau un banal chec. Merge si mai bine alaturi de o negresa proaspat scoasa din cuptor sau un cobbler delicios!

inghetata de vanilie facuta in casa

Daca ai aparat de inghetata (aparatul Silver Crest de la Lidl este foarte bun si la un pret accesibil), pune compozitia direct in aparat urmarind instructiunile. Avantajul este ca nu mai trebuie sa scoti caserola din congelator pentru a mixa inghetata pentru a evita formarea acelor de gheata.

Inghetata de vanilie facuta in casa – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Aceasta reteta este una de baza, de la care puteti explora noi si noi retete de inghetata, in functie de gusturile voastre si ingredientele pe care le aveti la indemana. Daca vrei inghetata de ciocolata, pur si simplu adauga ciocolata topita in compozitie. Cu cat ciocolata este cu un continut mai mare de cacao, gustul va fi mai intens. Daca vrei inghetata de fructe, adauga piure din fructele preferate, o data cu frisca batuta.
  • Pentru un contrast de texturi, poti adauga in inghetata bucatele de biscuiti, stafide si alte fructe deshidratate sau chiar chipsuri de ciocolata.
  • Daca adaugi si putina menta proaspata maruntita, inghetata va avea si un efect racoritor si revigorant!
  • Inghetata de vanilie facuta in casa este perfecta pentru a fi servita in cupe sau in cornete.
  • Inainte de a pune inghetata in cupe, pune cupele 3-4 minute la frigider. Astfel, inghetata nu se va topi foarte repede.

inghetata de vanilie facuta in casa

Ingrediente pentru 8-10 portii de Inghetata de vanilie facuta in casa

  • 6 galbenusuri
  • 200g zahar tos
  • 500ml lapte Pilos
  • 1 pastaie de vanilie Belbake
  • 200 ml smantana pentru frisca Pilos

inghetata de vanilie facuta in casa

Toate ingredientele necesare prepararii retetei de Inghetata de vanilie facuta in casa va asteapta in magazinele LIDL.

Pentru reteta VIDEO de INGHETATA DE VANILIE FACUTA IN CASA apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI) ♥

Intr-un castron incapator mixam  galbenusurile impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare (aproximativ 8-9 minute, cu mixerul la viteza mare).

Separat, punem la fiert laptele impreuna cu miezul si pastaia de vanilie. Incalzim foate bine laptele, insa fara a-l fierbe. Acoperim vasul si lasam laptele deoparte 10 minute, sa se racoreasca si sa se infuzeze vanilia.

Turnam laptele peste compozitia de galbenusuri, mixam pana avem un amestec bine omogenizat, apoi transferam totul intr-o crartita pe foc mic. Fierbem  totul aproximativ 15 minute, pana compozitia de inghetata se ingroasa, amestecand des. Cum ne dam seama cand este gata? Pe spatele lingurii ramane un strat gros, consistent de compozitie. Turnam compozitia intr-un bol de sticla sau inox.

inghetata de vanilie facuta in casa

Pregatim un bol incapator in care punem gheata. Peste gheata punem bolul cu inghetata pregatita anterior si o lasam sa se raceasca complet.

Intre timp amestecam smantana pentru frisca pana se intareste. Pentru cele mai bune rezultate tine smantana la congelator 10-15 minute!

Amestecam frisca batuta cu compozitia racita, pregatita anterior. Turnam Inghetata de vanilie facuta in casa intr-o caserola si punem caserola la congelator. Daca folosim un aparat pentru inghetata, acum e momentul sa il folosim!

Pentru o inghetata fara ace de gheata, scoatem caserola dupa 2 ore de stat in congelator si amestecam in inghetata foarte bine, de preferinta cu mixerul. Bineinteles, putem face acest lucru si cu o furculita.

Punem din nou caserola la congelator, iar dupa 2-3 ore Inghetata de vanilie facuta in casa este numai buna de savurat! Sa va fie de cel mai bine!

Vezi si reteta de Tort de inghetata, rapid de preparat si deliciul copiilor!

inghetata de vanilie facuta in casa

3 Comments

  1. Ancuta G

    Bunã Teo

    Aratã delicios! O sã încerc si eu cât de curând!
    Ai facut vreodata clotted cream? Poti sa mi zici cu ce sa o fac, produsul lactat specific, din smântânã sau smântânã pentru frișcă? Am mâncat in Anglia Cornwall și e superbă. As vrea sa fac acasă, sa comand in România e deja prea scump. Multumesc
    Zile însorite și cu înghe!!

    • Salut, Ancuta, nu am facut clotted cream, asadar nu stiu ce sfat sa iti dau. Ai facut putin research pe internet despre reteta? Zile faine si tie!

  2. Ancuța Gogonea

    Bună Teo, mulțumesc 🙂 am făcut research doar ca aș fi vrut și sfatul tău.
    Take care&sunny ice cream days ☀️

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.