Inghetata cu Oreo

inghetata cu oreo

Nu vreau sa ma lungesc cu textul de data asta, caci, vorba aia, am o inghetata de mancat! 🙂 Glumesc, dar nu prea…chiar a fost o zi torida la Cluj si vrem sa fugim undeva cu Ruffy si Luca, deci va las cu o reteta numai buna de incarcat pana maine cand ne intoarcem noi – reteta de inghetata de vanilie, cu Oreo, o inghetata cu doar 4 ingrediente, super simplu de preparat, chiar si fara un aparat de facut ingheteta…desi…sincera sa fiu, aparatul de inghetata pe care l-am luat de la Lidl a fost una dintre cele mai bune investitii si este unul dintre aparatele cele mai solicitate in bucataria mea, de cam 3-4 ori pe saptamana!

inghetata cu oreo

Inainte sa incepem, vreau sa va spun doar ca imediat vine si reteta de crema de lapte condensat, in caz ca nu o gasiti in magazine sa o puteti face foarte simplu in casa. Laptele condensat crema este o inventie foarte draga mie, eu il pun in cafea, il fierb cu tot cu conserva pentru a face Dulce de leche si il folosesc ca ingredient in foarte multe retete, cum ar fi Raffaello facut in casa. Dar stiu ca nu se gaseste peste tot, asa ca vreau sa va invat sa il pregatiti in casa 🙂

Ingrediente pentru 1 litru inghetata:
– 500ml smantana pentru frisca (frisca lichida)
– o conserva 400g crema de lapte condensat
– miezul de la 1 baton de vanilie
– un pachet de biscuiti Oreo

inghetata cu oreo

Batem smantana dulce (frisca) pana se intareste, 7-10 minute cu mixerul la viteza medie. Va sugerez sa NU folositi frisca vegetala si mai ales frisca indulcita, va iesi mult prea dulce inghetata. La orice magazin de lactate gasiti smantana dulce pentru frisca la un pret mult mai ok decat cea vegatala si mult mai sanatoasa:) Inainte de a bate frisca, asigurati-va ca e foarte rece, deci e musai musai sa o tineti in frigider si eu prefer chiar sa o tin in congelator 15 minute inainte de folosire. Niciodata nu mi s-a intamplat sa nu mi se bata frisca. Eu am folosit smantana pentru frisca de la Lidl, Pilos, cu 30% grasime si mai ales fara zahar si la un pret super ok, undeva la 3 lei 200ml. Dupa ce frisca e batuta, punem deasupra crema de lapte condensat si miezul de la batonul de vanilie si amestecam bine bine. Turnam compozitia in aparatul de inghetata si il pornim pentru 40 min. Dupa ce timpul a expirat, punem si biscuitii Oreo taiati grosier si lasam aparatul sa amestece inca 5 minute. Turnam inghetata intr-o caserola inchisa ermetic si dam la congelator cel putin 2 ore inainte de servire. Daca nu aveti un aparat de facut inghetata, puneti biscuitii de la inceput in amestecul de frisca si apoi turnati compozitia in caserola.

inghetata cu oreo

inghetata cu oreo

inghetata cu oreo

A fost o inghetata delicioasa, foarte cremoasa si biscuitii au ramas usor crocanti, deci diferenta de texturi a facut inghetata cu biscuiti Oreo si mai interesanta. Sa va fie de cel mai bine 🙂

inghetata cu oreo

inghetata cu oreo

inghetata cu oreo

19 Comments

  1. Anca Boghean

    Si eu folosesc reteta cu frisca si lapte condensat. Pana acum nu am facut cu Oreo, dar probabil e urmatoarea pe lista. Eu puneam fructe pasate, ciocolata topita sau sos caramel. Super cremoasa si delicioasa!

  2. Antonescu Mihaela

    De unde cumpar si eu lapte condensat?

  3. Anca Bratu

    Buna,Teo!Arata foarte bine inghetata cu Oreo, ma pregatesc sa o prepar si eu. De unde cumperi laptele condensat la conserva? Multumesc. O zi frumoasa!

    • Anca, de la Lidl il iau, il gasesti acolo unde este cafeaua, laptele pentru cafea, produsele UHT 🙂

  4. unde se gaseste crema de lapte condensat? am cautat in mega si in cora, si nu am gasit….

  5. Carmen

    Cornete de unde ai luat, Teo? Ms :*

  6. Ce mutrisoara delicioasa are piticul tau.
    Nu-mi plac biscuitii Oreo,dar musai sa incerc si eu combinatia asta.Pacat ca nu se mai gaseste lapte condensat la Lidl,era foarte bun.

  7. Vreau sa fac si eu reteta dar as vrea sa stiu ce fel de aparat pentru prepararea inghetatei folosesti.

  8. Este diferenta intre lapte condensat si crema de lapte condensat? La lidl am gasit doar lapte condensat.

  9. Da, este diferenta. Am facut cu lapte condensat si normal ca nu a iesit nimic. Era prea lichida. Crema de lapte condensat nu am gasit la lidl.

  10. Silvia

    Salut conserva de lapte condensat trebuie fiarta pt acesta rețetă?

  11. mirela

    lapte condensat la conserva se mai gaseste si la Auchan, zona cafea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.