Salata de arpacas cu ton

In meniul de azi avem o salata foarte usoara si rapida, dar care ne tine de foame…mult si bine 🙂 Salata de arpacas cu ton!

salata de arpacas cu ton

Cu siguranta ati auzit de arpacas. Cu siguranta l-ati vazut pe rafturile magazinelor. Si, la fel de sigura sunt, majoritatea gospo-divelor il asociaza cu reteta de coliva. Ceea ce nu e gresit, pentru ca arapacasul face o coliva excelenta! Daca nu ai incercat inca reteta mea de COLIVA TRADITIONALA, o gasesti AICI (click pentru a accesa reteta).

Dar azi vorbim despre arpacas ca ingredient pentru alt gen de retete. Azi vorbim despre arpacas si beneficiile lui si il folosim in reteta de Salata de arpacas cu ton.

salata de arpacas cu ton

Salata de arpacas cu ton – Ce este arpacasul?

In magazinele Lidl gasim arpacas de grau, respectiv grau decorticat. Arpacasul se poate face si din orz sau mei si este una dintre cele mai vechi si mai utilizate cereale.

Arpacasul este bogat in colagen si asta il face foarte benefic pentru piele. Are si potasiu, zinc si fier si, foarte important pentru noi, femeile, ne tine de foame foarte mult timp, pentru ca da rapid o senzatie de satietate. Noi il folosim azi intr-o reteta foarte simpla: Salata de arpacas cu ton. Va anunt din start: lui Luca i-a placut foarte mult si ii pregatesc salata aceasta si ca fel principal acasa, dar si in pachetelul pentru semi-internat 🙂

salata de arpacas cu ton

Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Salata de arpacas cu ton:

• se pregateste foarte rapid! Poti fierbe arpacasul cu o seara inainte si dimineata sau cand ai nevoie de el, iti ia 5 minute sa pregatesti salata.
• este foarte important sa limpezesti foarte bine arpacasul dupa ce a fiert. In reteta de salata avem nevoie de boabe individuale de arpacas, iar el e cam lipicios dupa fierbere. Deci nu uitati: spalati-l bine sub jet de apa rece, apoi il scurgeti foarte temeinic printr-o sita.
• puteti folosi ton in ulei sau ton in suc propriu. Desi tonul in ulei este mai aromat, cel in suc propriu este mai light. Alegerea este a voastra, in functie de cat de usoara si putin-calorica vreti sa fie salata. Luati in considerare faptul ca 100g de arpacas au undeva la 350 calorii.
• eu am facut varianta cea mai simpla si mai prietenoasa cu silueta, dar voi puteti personaliza reteta de Salata de arpacas cu ton dupa preferintele voastre. Puteti adauga si alte legume, puteti inlocui tonul cu sunca si adauga si ou fiert sau boabe de porumb.
• in ceea ce priveste dressing-ul, am mers pe varianta simpla: ulei de masline, sare, piper, zeama de lamaie. Puteti opta insa si pentru un dressing mai consistent, chiar un sos de maioneza si iaurt daca va place. Repet, eu am vrut o salata usurica, in contrast total cu mancarea de la Sarbatori.

salata de arpacas cu ton

Ingrediente pentru 4 portii de Salata de arpacas cu ton:

  • 100g arpacas Campo Largo
  • o conserva ton in suc propriu Nixe (150g ton scurs)
  • o ceapa rosie mica
  • 100g masline verzi Baresa
  • 2 linguri ulei de masline Deluxe/Primadonna
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • sare Castello, dupa gust
  • piper Kania proaspat macinat, dupa gust

salata de arpacas cu ton

Fierbem arpacasul intr-un litru de apa, pana boabele sunt moi. Il limpezim bine sub jet de apa rece si il lasam la scurs. Intre timp scurgem maslinele (le putem lasa intregi sau le putem felia) si tonul. Tocam ceapa rosie marunt. Amestecam toate ingredientele si stropim salata cu ulei de masline si zeama de lamaie.

salata de arpacas cu ton

Nu ne ramane decat sa condimentam salata cu sare si piper. Desigur, puteti folosi si alte condimente, cum ar fi ierburile aromatice sau usturoi.

salata de arpacas cu ton

Sa va fie de cel mai bine si sa incepem impreuna un An Nou usor, exact ca Salata de arpacas cu ton!

salata de arpacas cu ton

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

2 Comentarii

  1. Ma bucur mult ca am descoperit aceste mancaruri asa de simple si totusi asa de speciale si gustoase!! Multumim Teo!

    VA:D [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*