Biscuiti de casa spritati

Reteta de Biscuiti de casa spritati este una dintre primele retete postate pe blog si una dintre cele mai indragite! De ce? Pentru ca este o reteta cu traditie nu doar in familia mea, ci in foarte multe familii din Romania. Biscuitii de casa spritati au fost desertul copilariei pentru foarte multi dintre noi.

biscuiti de casa spritati

Imi amintesc cu maaaare drag momentul magic in care Buni Sia atasa la masina de tocat capatul special pentru biscuiti. Il are de 125 de ani (eu cel putin asa cred) si a fost folosit de sute de ori. De Buni Sia, de Mama Lucia, de toate matusile si vecinele care il imprumutau. Si Buni nu se incurca! Ori facea “un vailing” de biscuit, ori nu facea deloc! Pentru ea nu exista reteta de biscuiti, fursecuri, placinte sau gogosi care sa nu inceapa cu minim 1 kilogram de faina!

biscuiti de casa spritati

Biscuiti de casa spritati – de la reteta bunicii la reteta mea

Eu, ca o gospo-diva ce sunt, am adaptat reteta din 2008 la cerintele din 2018, am redus cantitatile, am folosit un unt foarte fin si o faina speciala – faina Delizia pentru Patiserie. Au iesit niste biscuit aromati si atat de fragezi incat se topesc in gura! Am facut 3 tavi si abia-abia au ramas cativa pentru fotografiile de final! DE-LI-CIOSI!

biscuiti de casa spritati

Faina Delizia – Adauga deliciu mesei

  • Faina Delizia a intrat in bucataria mea inca de anul trecut si de atunci…nu a mai parasit Teo’s Kitchen. Azi folosim Faina Delizia pentru Patiserie, ideala pentru toate tipurile de dulciuri si prajituri.
  • In gama Delizia gasiti cate un tip de faina pentru fiecare preparat pe care il aveti in minte: faina Delizia in ambalaj verde – faina speciala pentru cozonac; faina Delizia in ambalaj turcoaz – faina speciala pentru pizza, Delizia portocalie – faina pentru brutarie, numai buna pentru chifle, painici, covrigi si faina Delizia pentru patiserie, cea in ambalaj roz, pe care o folosim si noi azi.

biscuiti de casa spritati

Foccacia la tigaie – umpluta cu branza, spanac si sunca – reteta AICI

Rulouri cu scortisoara si mere – o varianta delicioasa a faimoselor Cinnamon Rolls – reteta AICI

Paine impletita cu ierburi aromatice – o paine care umple toata casa de o aroma deosebita – reteta AICI

Pizza Caprese rustica – nu aveti nevoie de ingrediente spectaculoase, nici nu trebuie sa framantati foarte mult aluatul, dar iese o pizza perfecta de fiecare data! Reteta AICI

Biscuiti de casa spritati – sfaturi pentru o reteta reusita:

  • Folositi un unt de foarte buna calitate, cu minim 82%grasime. Acesta face biscuitii atat de fragezi.
  • Folositi zahar pudra si nu zahar tos – face biscuitii mai fini si veti obtine mai rapid spuma de unt si zahar.
  • Puteti adauga in compozitie si coaja de lamaie, alaturi de miezul de la pastaia de vanilie.
  • Daca nu aveti pastaie de vanilie, puteti folosi zahar pudra vanilat.
  • Biscuitii se coc la 180°C timp de 15-17 minute. Cu cat coaceti mai multe tavi de biscuit si cuptorul va fi tot mai incins, scadeti timpul de coacere de la o tava la alta.
  • Aluatul preparat dupa reteta aceasta de Biscuiti de casa spritati poate fi folosit in pos cu varf stea, asa cum am facut eu, in masina de tocat cu accesoriul special sau in presa speciala pentru biscuiti.
  • Dupa ce se racesc, biscuitii pot fi pudrati cu zahar sau pot fi scufundati in ciocolata topita, in functie de preferinte.

biscuiti de casa spritati

Ingrediente pentru cca 40 buc Biscuiti de casa spritati:

  • 400g faina Delizia pentru patiserie
  • 130g zahar pudra
  • 250g unt moale (min 82% grasime)
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • un praf sare
  • 4 galbenusuri
  • zahar pudra pentru garnisit

biscuiti de casa spritati

Pentru modul de preparare al retetei de Biscuiti de casa spritati, apasati cu incredere PLAY la reteta video de mai jos 🙂 Daca doriti sa fiti mereu la curent cu retetele video ale gospo-divei voastre Teo, nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen, apasand SUBSCRIBE aici: http://bit.ly/2kN0JaT. Multumesc si spor la biscuiti!

Mod de preparare Biscuiti de casa spritati:

  1. Spumam untul cu zaharul pudra si vanilia pana granulele de zahar nu se mai simt.
  2. Adaugam galbenusurile, amestecam.
  3. Adaugam faina si sarea, amestecam pana avem un aluat omogen, care nu se lipeste de maini sau peretii vasului.
  4. Punem aluatul intr-un pos cu varf stea.
  5. Spritam biscuitii direct in tava, pe hartie de copt.
  6. Coacem biscuitii in cuptorul incins la 180°C timp de 15-17 minute.

 

 

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*