Cozonac cu stafide si scortisoara

Sa stabilim de la bun inceput un lucru: TOAMNA = SCORTISOARA, pentru mine si…cred ca pentru jumatate din Univers ♥ Azi, pasiunea mea pentru scortisoara si toate amintirile legate de ea se strang intr-o reteta pe care sper sa o iubiti la fel de mult cum o iubesc eu – Cozonac cu stafide si scortisoara.

cozonac cu stafide si scortisoara

De ce amintiri legate de scortisoara vorbesc? Gombotii cu prune a lui Buni Sia? Musai cu pesmet amestecat cu zahar si scortisoara. Mere coapte? Musai pudrate cu scortisoara! Dovleac copt? Pisat cu furculita si amestecat cu un pic de zahar si multa scortisoara ♥ Mai tarziu, 15 ani mai tarziu, cand am ajuns in sfarsit in mult promisa America, aveam in minte 4 deserturi de incarcat NEAPARAT: Carrot Cake, Cheesecake, Pumpkin Pie si Cinnamon Rolls. Ei bine, reteta de Cozonac cu stafide si scortisoara  este un fel de Cinnamon Roll imens si delicios! ♥

cozonac cu stafide si scortisoara

Cozonac cu stafide si scortisoara – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti folosi stafide brune sau aurii, dar si merisoare, prune uscate sau alte fructi confiate, pe care le poti taia cubulate.
  • Nu iti place scortisoara (desi mi-e foarte foarte foarte greu sa cred asta 😊) poti umple cozonacul cu o crema de ciocolata, cu magiun sau cu dulceata.
  • Aluatul pentru cozonac trebuie lasat la dospit pentru 2 ore sau pana isi dubleaza volumul. Daca vrei sa il pregatesti cu o zi inainte, poti sa il lasi la dospit la firgider peste noapte.
  • Poti folosi drojdie uscata (10g) sau drojdie proaspata (un cubulet de 25g).
  • La capitolul faina, este foarte important sa folositi o faina de calitate, de la care aluatul creeeste frumos si cozonacul e super-pufos. Eu am ales faina Delizia pentru cozonac, o faina pe care o folosesc de mult timp in Teo’s Kitchen si am avut mereu rezultate foarte bune!

cozonac cu stafide si scortisoara

Faina Delizia – Adauga deliciu mesei!

In gama Delizia gasiti 4 tipuri de faina, fiecare conceput pentru retete speciale:

  1. Faina alba 000 – Faina pentru patisserie – faina in ambalaj roz – ideala pentru toate retetele de prajitura si deserturi. Eu o folosesc in special la cupcakes, muffins, blat de tort. Incearca retetele gatite cu faina Delizia pentru patiserie:

Rulouri cu mar si scortisoara

Biscuiti de casa spritati

  1. Faina de grau alba 650 – faina pentru brutarie – faina in ambalaj portocaliu – ideala pentru tot ce inseamna brutarie: cornuri, chifle, baghete si mai ales paine. Retete cu faina pentru brutarie:

Paine impletita cu ierburi aromatice

Colacei

  1. Faina petru pizza – Faina in ambalaj turcoaz – ideala pentru pizza, normal, dar si pentru focaccia. Retete cu faina Delizia pentru pizza:

Foccacia la tigaie

Pizza Caprese

  1. Faina pentru cozonac – faina in ambalaj verde – cea pe care o folosim azi este faina ideala pentru cozonac si placinte!

cozonac cu stafide si scortisoara

Acum ca am lamurit totul despre reteta de Cozonac cu stafide si scortisoara, putem sa pregatim ingredientele si sa ne apucam de framantat!

Ingrediente pentru un Cozonac cu stafide si scortisoara

  • 220ml lapte caldut
  • 10g drojdie uscata
  • 4 linguri zahar brun
  • 500g faina Delizia pentru cozonac
  • 90ml ulei (pentru aluat)
  • 2 oua
  • 100g stafide
  • o fiola esenta de rom
  • 50g unt topit (pentru umplutura)
  • 100g zahar brun (pentru umplutura)
  • 2 linguri scortisoara (pentru umplutura)

cozonac cu stafide si scortisoara

Pentru modul de preparare al retetei de Cozonac cu stafide si scortisoara,, apasati cu incredere PLAY la reteta video de mai jos .Daca doriti sa fiti mereu la curent cu retetele video ale gospo-divei voastre Teo, nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen, apasand SUBSCRIBE aici: http://bit.ly/2kN0JaT.

12 Comments

  1. La ingrediente nu sunt trecute si ouale,in schimb in reteta exista.Stau si ma intreb daca nu s-a uitat si in video un ingredient ceva…stiu,sunt carcotasa.

    • Multumesc, am corectat. Nu e cazul sa va mai intrebati, cu siguranta acum totul este in regula. 🙂

  2. Roxana

    Draga Teo,
    Iti multumesc pentru aceasta reteta minunata! Este pentru prima data cand fac cozonac si ma simt super mandra ca am reusit! Iti doresc numai bine si sa ai putere pentru tot ceea ce iti propui mereu!

  3. Buna
    Am sa incerc curand reteta.
    Verifica te rog lista ingredientelor, in video apara si cei 90 ml ulei sau unt, dar in lista de ingrediente nu apar.
    O zi buna

  4. Julieta Stevens

    Buna seara,

    Întrebare: nu se lasă la dospit și in tava, înainte de coacere?

  5. Crina

    A iesit foarte bun.

  6. Arata senzational, vreau sa-i încerc și eu
    Poți sa-mi spui te rog ce dimensiune are tava? Locuiesc in alta țara și aici sunt f multe dimensiuni și nu știu ce sa aleg
    Mulțumesc!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.