Muffins cu merisoare si rahat

Muffins cu merisoare si rahat

Luca este un mare bucatar. De mic mic i-a placut sa stea tot timpul langa mine in bucatarie, avea tarcul pus mereu langa mine cand gateam, fiind mai tot timpul numai noi doi acasa 🙂 Zic cand era mic mic, ca mic e si acum, desi face 6 ani si incepe clasa 0 imediat, pentru mine e tot mic. Sa-l pape mama pe el si manutele lui dragi, cum amesteca el tot tot si se straduie sa ii iasa reteta 🙂 Ajunge sa ii spun o data “vrei sa gatim ceva?” si e gata treaba, isi sufulca manecile si e pregatit. Pe acelasi sistem am mers si duminica, am aruncat pastila “ai manca niste muffins?” si i-au sclipit ochii aia negri si frumosi “cu ce?”. Asa ca am pus doua dintre ingredientele lui preferate: fructe, in cazul nostru merisoare si rahat, preferatul lui.

Nici nu ma mira ca el e mare fan rahat, ca si eu am fost de mica, cand piguleam din feliile de cozonac numai rahatul si tot timpul eram nemultumita ca “astia care fac cozonacul sunt zagarciti si nu pun destul”. Asa ca, una dintre primele retete de pe blog a fost cozonacul cu rahat, dar un cozonac din ala nesimtit, in care abia se vedea coca de atata rahat 🙂 Asa e si Luca, ca doar e copilu’ lu’ mama Teo 🙂 Inainte sa trecem la reteta de muffins cu merisoare si rahat, trebuie sa vi-l arat si pe mini-chef la munca:

Luca

Ingrediente:
– 120ml iaurt gras
– 3 oua mari
– 120ml ulei
– 200g zahar
– extract de vanilie dupa gust
– 200g faina
– o lingura praf de copt
– o priza sare
– o cana merisoare
– o cana rahat taiat cubulete

Ingrediente

Procedura e foarte simpla, nu de alta, dar totul se face intr-un singur bol si ajunge sa amestecam totul cu telul, nu e nevoie de mixer. Daca Luca a facut singur reteta, cap-coada, inseamna ca oricine poate sa o duca la bun sfarsit 🙂 In primul rand incingem cuptorul la 180° C si punem hartiutele pentru muffins in tava. Apoi, intr-un bol mare, punem ouale, iaurtul, vanilia si uleiul. Amestecam bine bine pana compozitia e omogena. Punem si zaharul, amestecam, apoi cernem faina, praful de copt si sarea, amestecam din nou bine bine si la final punem merisoarele si rahatul.

Preparare

Distribuim compozitia uniform in hartiute si coacem 20-25 de minute sau pana trec testul scobitorii.

Preparare

Cam asta e toata treaba, destul de simplu si bun, noi cel putin le-am devorat 🙂 Nu uitati ca in muffins puteti inlocui merisoarele si rahatul cu orice fel de fruct doriti voi, chiar puteti pune in fiecare cate o capsuna mare, intreaga, daca tot sunt in sezon sau daca sunteti fani ciocolata, puteti pune cate o trufa sau o pralina 🙂 Sa va fie de cel mai bine, va pupam amandoi, Teolina-gospodina si Luca-sarmaluca-the-mini-chef! 🙂

Muffins cu merisoare si rahat

Muffins cu merisoare si rahat

Muffins cu merisoare si rahat

Muffins cu merisoare si rahat

5 Comments

  1. doamne…m.au dat gata pozele astea.. sa iti traiasca ingerasul si sa.ti aduca numai bucurii.. am si eu o printesa de o saptamana. pup felicitari pt munca depusa si pt daruirea cu care ne incanti de fiecare data

  2. Draga Teo,imi plac foarte mult retetele tale si iti multumesc pt sursa de inspiratie.Aceste briose arata super,si pt ca am si eu un baietel la clasa zero ,ma tot gandesc ce sa-i mai pun in pachetel.Azi mi-am propus sa fac crenvusti in aluat,sper sa-mi iasa.Maine categoric incerc aceste briose,numai ca vroiam sa te intreb daca merisoarele pe care le-ai folosit sunt proaspete sau uscate,caci nu prea imi dau seama?

    • Crina draga, multumesc mult! Merisoarele sunt uscate, le iau de la plafar, dar daca vrei, poti inlocui cu stafide sau cu fructe uscate de orice fel. Spor mult!

  3. Cea mai buna reteta, ever….si am tot incercat ….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.