Crochete de soia cu legume

Crochete de soia cu legume

Va intrebam saptamana trecuta, la reteta de “Mini muffins cu tofu si legume” ce v-ar placea sa va gatesc saptamana asta sau ce ati vrea voi sa gatiti cu soia Inedit si nu stiti cum… si multi mi-ati raspuns “crochete”. Apropo de reteta saptamanii trecute, puteti vedea tragerea la sorti si castigatorul concursului, aici, iar despre concursul de saptamana aceasta gasiti detalii mai jos 🙂

Revenind la reteta de azi, pentru aceste crochete de soia, foarte asemanatoare ca mod de preparare cu chiftelutele clasice, este ideala soia granule de la Inedit, care, o data hidratata, se comporta extact ca si carnea tocata si poate fi folosita nu numai la crochete, ci si la sosuri sau umpluturi, exact ca si orice fel de carne tocata. Sa stiti ca noi mancam foarte des soia, nu numai in perioadele de post si, dupa cum bine ati vazut, o combin cu tot felul de ingrediente de origine animala. Soia este o sursa importanta nu numai de proteine, dar si de fibre si minerale, iar soia Inedit e cu atat mai buna cu cat nu e modificata genetic 🙂

Ingrediente pentru 8 crochete:
– 1 cartof mare
– ½ ceapa alba tocata foarte fin
– 1 morcov
– o cana mix de legume mexicane (din conserva)
– 2 oua
– 100g pesmet
– 50g parmesan proaspat razuit
– o jumatate de legatura de patrunjel
– cateva fire de cimbru proaspat
– o cana texturat de soia granule de la Inedit
– sare, piper, praf de usturoi
– 2-3 linguri de ulei pentru prajit

Ingrediente

Mai intai ne ocupam de soia granule, pe care o lasam la hidratat 20 de minute in apa fierbinte, in care am pus putina sare. Fierbem cartoful pana furculita intra foarte usor in el, apoi il dam pe razatoare, adaugam ouale, pesmetul, condimentam cu sare, piper, praf de usturoi si amestecam bine. Adaugam morcovul dat pe razatoare, patrunjelul si cimbrul tocate marunt, ceapa, legumele mexicane si parmesanul, amestecam din nou.

Preparare

Dupa ce a stat 20 de minute la hidratat, soia trebuie scursa bine intr-o sita, apoi stransa intr-un tifon sau apasata foarte bine cu lingura, pentru a elimina toata apa. Adaugam si soia in amestecul pregatit. Potrivim de sare si piper. Incingem bine tigaia grill, apoi punem uleiul, il lasam si pe el sa se incinga foarte bine, apoi punem crochetele de soia, pe care le modelam la fel ca pe burgeri. Le prajim 2-3 minute pe o parte, apoi le intoarcem si repetam procesul de cateva ori, ca sa fim siguri ca sunt frumos rumenite pe ambele parti si ca sunt bine facute la interior.

Preparare

Puteti garnisi crochetele cu orice… de la sos Ranch, la cartofi prajiti si pana la banalul ketchup si cateva felii de bagheta. Sunt foarte bune si reci dar si calde si sunt perfecte de luat cu voi la orice picnic de vara 🙂 Sa va fie de cel mai bine si nu uitati ca si saptamana aceasta avem un concurs organizat impreuna cu prietenii de la Inedit!

Ce trebuie sa faceti pentru a va inscrie in concurs
Sa dati like si share pe facebook acestei retete (folosind butoanele de mai jos), iar apoi sa lasati un comentariu in care sa ne spuneti ce produs din gama soia Inedit ati dori sa folosesc in reteta de saptamana viitoare. Astfel puteti castiga produse Inedit. Pentru inscrierea in concurs, atunci cand lasati comentariu, trebuie sa folositi numele si prenumele complet (ex: Ion Popescu) si sa introduceti in campul de e-mail o adresa de e-mail valida, la care sa va putem contacta in cazul in care ati castigat. Regulamentul concursului poate fi citit aici.

Update tragere la sorti:
Castigatorul de saptamana aceasta este: Nina-Andreea Andreescu. Felicitari!

Crochete de soia cu legume

Crochete de soia cu legume

Crochete de soia cu legume

Crochete de soia cu legume

11 Comments

  1. Andreea Onet

    In reteta urmatoare ai putea folosi Crochete Vegetale.

  2. pop iulia

    Soia cuburi

  3. Arata delicios! Multumim de reteta!

  4. Monica Moisa

    buna Teo! ce zici de pate Helvet cu masline? multumesc,Monica

  5. Dobrica Carmen

    Pate Helvet cu ciuperci ar putea fi folosit saptamana viitoare !

  6. Alida Pop

    Maioneză vegetală.

  7. mancarea si sportul iti aduc sanatatea si fericirea mai aproape … foarte bune retetele eu le combin pentru gusturile mele . articolele sunt foarte bune insa prefer sa combin dupa gustul meu. am incercat sushi cu somon dupa reteta proprie si a iesit super bun.

  8. Simona P.

    Arata tare apetisant. Mi-ar placea o reteta sau mai multe cu sos de soia 😀

  9. Andreescu Nina-Andreea

    Băutură din soia cu aromă de căpşuni

  10. todoran melinda

    buna ziua
    cred ca m-ar interesa o mancare de soia cuburi cu paste

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.