Pancakes cu fructe de padure

pancakes cu fructe de padure

Conform unui studiu, facut de nu-stiu-cine, probabil de niste cercatatori britanici foarte plictitsiti si cu foarte mult timp la dispozitie, in luna ianuarie nu e bine sa ne facem planuri, pentru ca e o luna deprimanta si urata si mai mult ca sigur planurile nu ne vor iesi. Dati-mi voi sa ii contrazic pe mult-prea-plictisitii cercetatori! Nu exista o luna perfecta pentru schimbari sau planuri, de orice fel ar fi ele, exista numai oameni motivati. Asa ca, la inceputul lunii ianuarie, o data cu cele doua retete sanatoase: spuma de iaurt cu miere si crema de cartofi dulci (ambele retete le gasiti AICI) va spuneam despre programul 7 zile de sanatate cu Philips, in care ne propunem sa va dam idei de retete sanatoase, pentru un stil de viata sanatos. Da, este vorba de o schimbare, facuta ea chiar si in luna ianuarie, dar care NU se refera nici la o dieta, nici la a incerca sa mancam sanatos timp de 7 zile, ca apoi sa ne reintoarcem la obiceiurile noastre alimentare obisnuite.

Marile schimbari se fac pas cu pas si pentru a va ajuta in schimbarea stilului vostru alimentar, Philips aduce noile mixere verticale Philips Avance SpeedTouch, concepute de specilistii Philips pentru a usura simtitor modul in care gatim acasa. Prin programul 7 zile de santate dar si prin viziunea lor in general, Philips incurajeaza un stil de viata sanatos, echilibrat, iar mixerele cele noi sunt ideale pentru a prepara mancaruri sanatoase si gustoase intr-un timp record. Indiferent ca e vorba de mic dejun, pranz sau cina in familie. Tehnologia SpeedTouch+Turbo ne ajuta sa reglam viteza mixerului prin apasarea unui singur buton, amplasat pe manerul egonomic, din cauciuc. Tehnologia unica ProMix – cutitele sunt prevazute cu o aparatoare de lama impotriva stropirii, au marginile valurite si forma capatului de pasare al mixerului este triunghiulara, motiv pentru care nu mai face vacuum (mixerul vertical nu ramane intepenit pe fundul vasului) si implicit nu mai facem “mizerie” cand gatim. Tehnologia ProMixTitanium –lama de taiere este acoperita cu un strat de titan, care o face de pana la 6 ori mai rezistenta decat un cutit obisnuit din otel inoxidabil. Nu uitati ca puteti castiga si voi un astfel de mixer vertical! Mai multe detalii AICI.

Azi vreau sa va propun o reteta pentru micul dejun, pancakes, care se fac in blender in mai putin de 2 minute si se coc in mai putin de 5 minute. Astfel, puteti avea un mic dejun sanatos, rapid pentru voi si familia voastra. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si este de prea multe ori neglijat, asa ca…hai sa schimbam asta!

Ingrediente pancakes cu fructe de padure:
– 250g faina
– un pliculet praf de copt
– o lingurita sare
– o lingura zahar
– 350ml lapte
– 50g unt topit
– miezul de la ½ baton vanilie
– fructe de padure congelate (coacaze, mure, afine, zmeura)

pancakes cu fructe de padure

Mai intai punem in blender laptele, untul topit, zaharul si miezul de la batonul de vanilie. Amestecam la viteza maxima 10 secunde.
Adaugam apoi faina, sarea, praful de copt si continuam sa amestecam cu blenderul la viteza maxima 1-2 minute sau pana avem o compozitie omogena, care curge greu de pe lingura.

pancakes cu fructe de padure

Incingem apoi o tigaie teflonata (care sa ne asigure ca pancakes nu se lipesc. Daca nu aveti o astfel de tigaie non-stick, puteti sa folositi o tigaie normala, pe care o ungeti cu putin ulei, o cantitate foarte foarte mica, exact ca si la clatitele normale) si punem cate o jumatate de polonic la fiecare pancake, lasand ca aceasta sa ia singura forma rotunda, specifica. Le coacem cam 1 minute pe o parte, pana cand incep sa faca bule pe partea superioara. Acum e momentul sa punem fructele de padure.

pancakes cu fructe de padure

Dupa ce punem fructele, le intoarcem pe cealalta parte, unde le lasam tot asa 1 minut, pana pancakes sunt frumos rumenite pe ambele parti.

pancakes cu fructe de padure

Le putem servi simple, pudrate cu zahar sau stropite cu putina miere sau sirop de artar. Merg perfect in pachetelul pentru scoala al celor mici si pot fi o reteta sanatoasa in duminicile in familie 🙂 Sa va fie de cel mai bine si astept sa imi spuneti cum ati folosit voi noile mixere Philips Avance SpeedTouch in bucataria voastra.

pancakes cu fructe de padure

pancakes cu fructe de padure

pancakes cu fructe de padure

pancakes cu fructe de padure

pancakes cu fructe de padure

17 Comments

  1. Arata ingrozitor de delicios!! :-))

  2. fara ou? arata mai bine decat multe altele vazute si mancate …si cred ca sunt delicioase, dar nu au oua????

  3. Multumesc! Incing tigaia…
    Weekend placut!

  4. Necula Adriana

    Arata fff bine…o sa le incerc si eu 🙂

  5. Cate bucăți ți-am ieșit? Ca sa știu cate porții sa fac 🙂

  6. Cristina D.

    Maine mancam la micul dejun pancakes 🙂

    Superbe!

  7. Alexandra

    Acum le-am terminat. Au iesit foarte bune, doar ca nu au crescut asa inalte ca ale tale. Multumesc de reteta. O voi face mai des. o duminica plăcută!

  8. Ioi tu… Musai să le încerc și p-astea!
    Prea ușor se fac și prea apetisant arată!! Și-s fără ou, deci varianta light

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.