File de peste crocant la cuptor

Pestele, marea noastra iubire, pestele! Eu si Luca suntem fani peste si incerc sa gasesc mereu combinatii care sa ii bucure sufletelul! Asa am ajuns la reteta noastra de azi – File de peste crocant la cuptor. Si va promit: este o reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa! Ce o face speciala? Toping-ul super crocant, de panko, aromat cu unt si patrunjel!

file de peste crocant la cuptor

Luca este mare fan pangasius, cod, somon, somn, crap. Cam astia sunt pestii care ii plac in mod deosebit, pentru ca nu au oase si pentru ca sunt gustosi, fiind pesti mai grasi. Dintre retetele lui preferate? Peste in crusta de pesmet (click pentru a accesa reteta) si Chiftelute de somon. Dar reteta de azi – File de peste crocant la cuptor a intrat direct in topul preferintelor lui. Concluzia lui Luca? (exact vorbele lui): “Nici nu mai trebuiau legume! Mancam tot pestele gol!” Deci da, e DELICIOS!

file de peste crocant la cuptor

File de peste crocant la cuptor – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Practic, puteti folosi orice file sau medalion de peste. Cod, pangasius, somon etc. La raionul de peste din hypermarket-urile mari, aveti posibilitatea de a va fileta pestele pe loc, o data ce l-ati cumparat, in caz ca nu va descurcati la partea asta.
  • Puteti sa omiteti partea de prajire a pestelui si sa il puneti direct in tava, crud, pe hartie de copt, pentru o reteta si mai light. Dar prajitul ii da pestelui un mare plus de aroma si textura, mai ales daca il prajiti pana face o crusta crocanta pe ambele parti.
  • Pesmetul Panko este ESENTIAL pentru aceasta reteta! Veti obtine o crusta atat de crocanta si totusi aerata! Va spun mai jos cate ceva despre Panko, pe care il gasiti in gama de pesmet Baneasa si care este genial!

file de peste crocant la cuptor

File de peste crocant la cuptor – Ce este PANKO?

  • Un pesmet foarte crocant, care devine si mai crocant la prajire/coacere in cuptor.
  • De origine japoneza, panko este facut din paine fara coaja, macinata mare, astfel incat sa rezulte fulgi foarte aerati.
  • Ideal pentru preparatele gatite in baie de ulei.
  • Spre deosebire de pesmetul clasic, fulgii de panko, contact cu uleiul fierbinte, se transforma intr-o crusta usoara si foarte crocanta, insa absorb mai putin ulei decat pesmetul clasic.
  • Crusta obtinuta din pesmet panko ramane crocanta pentru mai mult timp.

file de peste crocant la cuptor

Ingrediente pentru 4 portii de File de peste crocant la cuptor:

  • 4 bucati mari file de pangasius
  • sare, piper, boia
  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • 180g pesmet Panko Baneasa
  • 60g unt
  • o legatura patrunjel
  • 3-4 catei usturoi
  • zeama de la o lamaie

file de peste crocant la cuptor

Spalam bine pestele, il tamponam cu prosop de hartie pana ramane uscat. Condimentam cu sare, piper, boia. Prajim pestele in ulei, pana avem o crusta rumenita pe ambele parti. Scoatem pestele pe un servet, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi il asezam in tava, pe hartie de copt. Pregatim toping-ul: amestecam panko, untul topit, sare, piper, patrunjelul taiat marunt, usturoiul trecut prin presa, zeama de lamaie.

file de peste crocant la cuptor

Pe fiecare bucata de file de peste punem o cantitate generoasa de toping de panko aromat. Apasam usor cu lingura sau spatula pentru a fixa toping-ul. Dam tava la cuptorul incins la 200°C timp de 15-20 min sau pana panko este frumos rumenit, auriu.

file de peste crocant la cuptor

Care este garnitura perfecta pentru retetea de File de peste crocant la cuptor? Legume trase la tigaie sau fierte la abur, cartofi natur, orez in diverse combinatii, piure de cartofi, pastarnac, mazare. Si, desigur, merge minunate un Sos Tartar (click pentru a accesa reteta de sos).

file de peste crocant la cuptor

Va recomand cu mare drag pesmetul Panko de la Baneasa! De cand i l-am prezentat, pana si mama e mare fana si il foloseste pentru snitelele ei delicioasa, care acum sunt si mai crocante! Sa va fie de cel mai bine!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.9/5 (7 votes cast)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.