Chec sarat cu spanac si cheddar

Azi pregatim impreuna reteta de Chec sarat cu spanac si cheddar si va explic si de ce 😊 Despre pasiunea mea pentru checuri si muffins sarate stiti deja! Sunt unele din retetele mele preferate pentru ca se pregatesc foarte usor, ne plac tuturor foarte mult si sunt foarte versatile: poti adauga ingredientele pe care le ai la indemana, poti combina tot ce ai prin frigider si, o data pregatite, raman proaspete si delicioase cateva zile bune!

chec sarat cu spanac si cheddar

Chec sarat cu spanac si cheddar – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Poti coace compozitia intr-o tava de chec dar si sub forma de briose sau intr-o tava patrata de 20x20cm, pentru ca apoi sa il tai cubulete.
  • Alaturi de spanacul tocat marunt poti adauga ierburi aromatice proaspete sau uscate: busuioc, rozmarin, patrunjel, marar.
  • Ce mai poti adauga in compozitie? Cubulete de bacon, fasii de somon afumat, cubulete de ardei gras, ceapa calita, cubulete de ou fiert (sau oua fierte intregi, adaugate in mijlocul checului, ca la drobul de miel).
  • O data pregatit, checul sarat se pastreaza foare bine 3-4 zile la frigider, invelit in folie alimentara de plastic.
  • Este delicios si cald, dar si rece, de la frigider. Asta il face perfect ca aperitiv la petreceri dar si pentru caserola de la scoala sau la birou.
  • Este o gustare minunata pentru copii si o metoda buna pentru a integra in meniul lor legume pe care nu le mananca in mod normal: spanac, morcovi dati pe razatoare, mazare, porumb etc

chec sarat cu spanac si cheddar

Chec sarat cu spanac si cheddar – sfaturi utile pentru reusita retetei

  • Chiar daca vi se pare putina cantitatea de faina – 200g, este mai mult decat suficienta si veti vedea ca aluatul obtinut la final este chiar unul dens.
  • In loc de cheddar puteti adauga orice tip de cascaval mai tare, maturat, pe care il dati pe razatoaera mare.
  • Datorita cascavalului pe care il adaugam in compozitie, puteti avea impresia, facand testul scobitorii, ca inca nu e gata checul. O data ce se raceste si branza se intareste, checul este perfect. Cum stim ca e gata? Este frumos rumenit, are o crusta aurie.
  • Daca alegeti sa coaceti compozitia sub forma de briose, veti obtine 12-16 briose de marime medie. Umpleti formele astfel incat sa fie ¾ pline, pentru a avea loc sa creasca. LE coaceti 15-20 minute la 180°C.

chec sarat cu spanac si cheddar

Toate ingredientele pentru reteta de Chec sarat cu spanac si cheddar le gasiti in magazinele Lidl 🖤

Ingrediente pentru un Chec sarat cu spanac si cheddar:

  • 200g faina Castello
  • un pliculet praf de copt Castello
  • sare Castello
  • piper Kania
  • 50g spanac verde, tocat marunt
  • 3 oua mari
  • 60ml ulei de masline extra-virgin Primadonna
  • un borcanel (140g) iaurt grecesc Pilos
  • 250g branza Cheddar Velley Spire

chec sarat cu spanac si cheddar

Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt o tava clasica pentru chec. Intr-un bol amestecam faina, praf de copt, sare, piper. Adaugam spanacul tocat marunt, amestecam bine.

In alt bol amestecam ouale, uleiul, iaurtul. Turnam amestecul lichid peste amestecul de faina. Amestecam pana la incorporare. La final adaugam si branza cheddar data pe razatoarea mare. Amestecam, turnam in tava de chec si nivelam cu spatula.

chec sarat cu spanac si cheddar

Coacem checul 30-40 minute sau pana face o crusta bine rumenita. Il lasam sa se racoreasca in tava 10 minute, apoi il rasturnam pe un platou, pe o parte, pentru a nu se lasa. Il lasam sa se raceasca foarte bine inaite de feliere.

chec sarat cu spanac si cheddar

Chec sarat cu spanac si cheddar este unul dintre preferatele lui Luca si al familiei noastre in general sis per sa devina si unul din preferatele voastre! Noi il pregatim toata vara si il ducem cu noi oriunde mergem in vacanta, ca o gustare sau chiar o masa principala alaturi de branza si rosii. Sa va fie de cel mai bine!

chec sarat cu spanac si cheddar

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (8 votes cast)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.