Cuiburi aperitiv cu rosii

Cuiburi aperitiv cu rosii, o reteta foarte usor de preparat, cu un gust intens si foarte aromate, sunt perfecte pentru mesele in familie, dar si ca o reteta de zi cu zi!

cuiburi aperitiv cu rosii

Cuiburi aperitiv cu rosii – o reteta pe care trebuie sa o notezi in caietul tau!

De ce spun ca TREBUIE sa o notezi si sa o ai mereu la indeamna? Pentru ca vor fi pe gustul intregii familii! Le poti pregati din timp, cu o zi inainte si le lasi in tava, in frigider. Apoi, le coci numai cand ai nevoie! Se pastreaza foarte bine 3-4 zile in cutie sau caserola inchisa ermetica. Sunt perfecte pentru a le impacheta la scoala celor mici sau in pachetul pe care il duceti la birou. Si mai mult, sunt ideale pentru a fi transportate cu voi in excursii, concedii si sunt gustarea perfecta pe masina!

cuiburi aperitiv cu rosii

Puteti sa le coaceti mai mult, pentru o textura mai crocanta sau la o temperatura mai mica, pentru cuiburi mai pufoase. Nu o sa va mint, noi le preferam pe cele mai crocante, asa cum preferam pizza cu o crusta suuuuuuper subtire! Daca doriti, puteti adauga la interior si cubulete de bacon, pentru un plus de aroma si…pentru a le oferi si „carnivorilor” niste cuiburi cu rosii pe gustul lor!

cuiburi aperitiv cu rosii

Cuiburi aperitiv cu rosii – o explozie de arome!

Unul din motivele pentru care cuiburile cu rosii au asemenea succes in familia noastra, este pentru ca sunt foarte aromate! De ce? Pentru ca pregatim un aluat delicios cu ulei de masline si apoi le umplem cu dublu concentrat de rosii de la Mutti, muuuuulte ierburi aromatice si parmesan. Cum sa nu fie delicioase?

cuiburi aperitiv cu rosii

Cuiburi aperitiv cu rosii – Ce trebuie sa stii despre dublu concentrat de rosii de la Mutti?

  • Pentru prepararea 1 kg de Mutti doppio concentrato se folosesc 5.5 kg de rosii proaspete! Toate rosiile sunt ambalate la maxim 24 de ore de la recoltare, de aici si gustul deosebit si aroma intensa.
  • Nu contine conservanti, deci trebuie consumat rapid de la deschidere. In plus, contine doar rosii si sare, fara corectori de gust sau arome artificiale.
  • Concentratul este minunat pentru a oferi culoare, consistenta si aroma sosurilor, tocanitelor, preparatelor la slow-cooker.

Ingrediente pentru 15-20 buc Cuiburi aperitiv cu rosii:

  • 250g faina
  • 150ml apa calduta
  • 7g drojdie uscata
  • o lingurita zahar
  • o lingura sare
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 4 linguri dublu concetrat de rosii Mutti
  • 50g parmesan proaspat razuit
  • 2 linguri mix de ierburi aromatice (oregano, rozmarin, busuioc, salvie, patrunjel)
  • 1 ou batut pentru uns

cuiburi aperitiv cu rosii

Amestecam apa calduta, zaharul, drojdia si uleiul de masline. Lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute. In vasul mixerului punem faina si sarea, facem o gropita in mijloc si turnam amestecul de drojdie si apa. Framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen, care nu se lipeste de peretii vasului. Facem o bila de aluat, o mutam inr-un vas curat, uns cu putin ulei de masline. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit 1-2 ore sau pana isi dubleaza volumul. Este ideal sa dospim aluatul intr-un loc caldut si uscat. Eu pun de obicei vasul la dospit in cuptorul inchis, cu lumina aprinsa. Dupa ce aluatul isi dubleaza volumul, il framantam pentru a scoate excesul de aer. Intindem o foarte de aluat de ½ cm grosime, pe masa tapetata cu faina. Ungem aluatul cu un strat uniform de dublu concetrat de rosii.

cuiburi aperitiv cu rosii

Urmeaza sa pudram parmesanul si ierburile aromatice. Rulam apoi aluatul cat de stramt putem. Il tame in felii de 1.5 cm grosime si le asezam in tava, pe hartie de copt. La lasam sa dospeasca inca 30 minute. Intre timp, incingem cuptorul la 180°C pentru cuiburi mai pufoase sau 200°C pentru cuiburi mai crocante. Dupa a doua dospire, ungem cuiburile cu ou batut, folosind o pensula de ptiserie. Le coacem 20-25 minute sau pana cuiburile sunt coapte.

cuiburi aperitiv cu rosii

cuiburi aperitiv cu rosii

Cu maaaare greu ne abtinem sa nu le mancam pe TOATE imediat ce scoatem tava din cuptor! Pe langa faptul ca sunt absolut delicioase, ce imi place foarte mult este faptul ca intraga casa miroase minunat! Luca le „pazeste” de fiecare data la usa cuptorului si sunt, cu siguranta, una din gustarile lui preferate!

cuiburi aperitiv cu rosii

Sa va fie de cel mai bine, sper sa incercati reteta de Cuiburi aperitiv cu rosii si sunt SIGURA ca o veti indragi la fel de mult ca si noi!

Incearca si alte retete cu rosii Mutti (click pe titlu pentru a accesa retetele):

2 Comments

  1. Ionela Mihaela

    Acum am testat rețeta!! Rulourile sunt mi-nu-na-te! Băiețeii mei le adoră! Mulțumesc dragă Teo

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.