Tagliatelle cu somon

Pastele cu sos alb au fost si vor ramane mereu preferatele mele! Cu cat mai mult sos alb, cu atat mai bine! Si daca le pot servi cu muuuult piper proaspat macinat, e cu atat mai bine! Reteta noastra de azi – Tagliatelle cu somon – este visul meu cand vine vorba de paste cu sos alb!

tagliatelle cu somon

Tagliatelle cu somon – un sos cremos, sofisticat, cu aroma de vin, usturoi si lamaie, somon rumenit si aromat si tagliatelle din grau dur de la Paste Baneasa – o combinatie minunata! Desigur, puteti folosi si somon afumat, dar aroma lui este destul de puternica si nu este la fel de potrivit pentru aceasta reteta ca somonul proaspat! 🖤

tagliatelle cu somon

Tagliatelle cu somon – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Folosim file sau medalion de somon, ca sa ne asiguram ca avem cat mai putin oase si putem rumeni somonul frumos. Dupa ce il prajim in tigaie, il rupem sau il taiem in bucati mari si il punem inapoi in sos, pentru a fierbe impreuna. Daca folositi un file de somon mai gros, dupa ce il rumeniti foarte bine si face o crusta aurie, il puteti muta in tava si da la cuptor 10 minute la 180°C pentru a va asigura ca este bine gatit si la interior.
  • Smantana dulce este smantana pentru gatit, nu smantana fermentata. Nu folosim smantana fermentata (adica smantana pe care o punem la ciorba, de exemplu) pentru ca se strange si se branzeste in sos.
  • Putem folosi vin alb sau roze, sec sau demi-dulce, in functie de preferinte sau ce avem la indemana.

tagliatelle cu somon

  • Va recomand cu incredere si drag pastele din grau dur 100% de la Paste Baneasa. Eu le folosesc de 2 ani in bucataria mea si sunt mereu multumita de ele! Puteti alege intre paste scurte (farfalle, fusilli, penne) dar si tagliatelle sau spaghetti. De ce paste 100% grau dur? Au indice glycemic mai mic decat pastele din grau moale, isi pastreaza mult mai bine forma la fierbere. Au culoarea galbena specifica si gustul minunat. Cu mana pe inima va spun, pastele din grau dur de la Baneasa concureaza cu orice paste din grau dur din Italia! 🖤

tagliatelle cu somon

  • Nu va place deloc somonul? Il puteti inlocui cu un alt tip de peste, mai slab si cu o aroma mai discreta, cum ar fi file de ton, pastrav, pangasius, cod.
  • O alterntiva este pieptul de pui taiat cubulete.
  • Din cantitatile date ies 3-4 portii generoase. Daca ramane si pentru a doua zi, le puteti incalzi foarte uspr adaugand putina smantana dulce sau apa fierbinte, pentru ca sosul sa redevina cremos.

tagliatelle cu somon

Ingrediente pentru 4 portii Tagliatelle cu somon:

  • 250g tagliatelle din grau dur Paste Baneasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 300g file de somon proaspat
  • sare, piper, praf de usturoi dupa gust
  • 250ml smantana dulce pentru gatit
  • 100ml vin alb
  • zeama de la o lamaie
  • 50g parmesan razuit
  • 3 catei usturoi
  • o legatura patrunjel verde tocat marunt

tagliatelle cu somon

Pentru modul de preparare al retetei de Tagliatelle cu somon, apasati cu incredere PLAY in fereastra de mai jos pentru a urmari RETETA VIDEO 🖤

Incarca si alte retete cu paste din grau dur:

  • Salata primavera cu pasteun deliciu cu arome italiene – parmesan, prosciutto si trufandale de primavara: mazare, sparanghel, ceapa verde
  • Tagliatelle cu pesmet crocant – o reteta spectaculoasa, in simplitatea ei. Pesmetul devine ingredientul principal intr-o reteta atat de aromata si satioasa, plina de arome diverse si care poate fi un super-pranz sau o mega-cina, chiar daca nu are carne sau ingrediente sofisticate!
  • Spaghetti alla Puttanescao reteta clasica de paste, cunoscuta la nivel Mondial, la fel ca Arrabiata, Carbonara sau Bolognese. Ingredientele principale pentru sosul “Alla Puttanesca” sunt: ulei de masline, capere, masline, usturoi, ansoa.
  • Frittata cu paste – reteta ACEEA care se pregateste usor si ne bucura sufletele si burticile.
  • Paste cu legume ratatouille – cu adevarat o explozie de arome si texturi. Este un preparat in care se foloseste o singura tigaie: calim legumele pe rand, adaugam condimente si apoi fierbem pastele in sosul rezultat. Faptul ca fierbem pastele impreuna cu legumele ne ajuta sa avem un sos delicios si foarte cremos, datorita amidonului de pe paste.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.