Chiftelute de ton

A venit septembrie? Inseamna ca toate mamicile cauta idei pentru pachetelul de la scoala, dar si caserola de la birou. Azi vin in sprijinul vostru cu o reteta foarte simplu de pregatit, sanatoasa si perfecta pentru “impachetat” – Chiftelute de ton!

chiftelute de ton

Chiftelute de ton – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Reusita retetei de Chiftelute de ton are doua mari secrete: tonul trebuie sa fie de foarte buna calitate pentru un gust cu adevarat special si tonul din conserva, indiferent ca este ton in ulei sau in suc propriu, trebuie foarte bine scurs. Pentru a ne asigura de asta, folosim o sita foarte fina sau un tifon si apasam tonul cu lingura pana nu mai lasa deloc lichid.
  • Puteti praji chiftelutele de ton in ulei sau le puteti coace in cuptor. Desigur, prajite in ulei vor fi mai crocante la exterior, pufoase la interior si mult mai savuroase. Cele coapte vor fi putin mai uscate, de aceea e ideal sa le serviti alaturi de un sos. Un sos simplu, potrivit alaturi de reteta de Chiftelute de ton este un sos de iaurt: 200g iaurt grecesc, o lingura mustar, o lingura maioneza, o lingura ketchup, 2 linguri ceapa rosie tocata fin, sare si piper dupa gust.

chiftelute de ton

  • Pentru a ne asigura ca toate chiftelutele sunt de aceeasi dimensiune, folosim o lingura pentru inghetata pentru a masura compozitia pentru fiecare chifteluta.
  • Chiftelutele de ton stau foarte bine 4-5 zile la frigider si pana la 3 luni in congelator, asa ca puteti sa le pregatiti intr-o cantitate mai mare si sa le aveti la indemana pentru pranz, cina, pachetel.
  • Daca alegeti sa le folositi in pachetelul de la scoala, merg perfect intr-o tortilla, alaturi de crema de branza si frunze de salata, sau intr-o chifla pentru burger. Daca le impachetati in caserola pentru pranz la birou, puteti fierbe alaturi de ele quinoa, orez, salata cu porumb etc.
  • Puteti adauga in compozitie si boabe de porumb sau mazare, pentru un plus de gust si culoare.
  • Daca alegeti sa coaceti chiftelutele la cuptor, preincalziti cuptorul la 180°C, asezati chiftelele in tava tapetata cu hartie de copt si le coaceti 10-12 minute pe fiecare parte, pentru a se rumeni uniform.

chiftelute de ton

Ingrediente pentru 12-16 Chiftelute de ton:

  • 300g ton maruntit in suc propriu Nixe (2 conserve)
  • 3 oua mari
  • 20g mustar Kania (o lingura cu varf)
  • 4-5 catei de usturoi
  • ½ legatura patrunjel
  • sare Castello
  • piper Kania
  • 200ml ulei Vita D’Or pentru prajit

Toate ingredientele pentru reteta de Chiftelute de ton le gasiti in gama permanenta a magazinelor LIDL 🖤

chiftelute cu ton

Scurgem tonul foarte bine, intr-o sita fina sau un tifon. Trebuie sa apasam foarte bine tonul cu o lingura pana nu mai lasa deloc lichid. Punem tonul intr-un vas si adaugam restul ingredientelor: usturoiul trecut prin presa, mustarul, ouale, patrunjelul, sare si piper dupa gust. Amestecam totul foarte bine.

chiftelute cu ton

Daca avem o compozitie prea moale, inseamna ca tonul nu a fost scurs suficient de bine. Putem adauga o lingura e pesmet care va lega mai bine compozitia. Cu ajutoul unei linguri pentru inghetata, luam cate o portie pentru fiecare chifteluta. Le formam cu mana. Le prajim in ulei incins, pana sunt rumenite pe ambele parti. Scoatem chiftelutele pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

chiftelute cu ton

Reteta de Chiftelute de ton va fi una preferata de intreaga familie! Sunt delicioase si calde si reci, iar daca alegeti sa le congelati, pur si simplu le lasati la decongelat pe blatul din bucatarie pana ajung la temperatura camerei, apoi le incalziti in cuptorul cu microunde sau in cuptorul incins la 180°C timp de 5-8 minute.

chiftelute de ton

P.S. Iti plac chiftelutele din peste? Incearca si reteta de CHIFTELUTE DE SOMON CU SOS DE PIPER ROZ (click pe titlu pentru a accesa reteta) 🖤

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.