Pizza cu aluat fara drojdie

Pizza este, fara dar si poate, una dintre cele mai iubite retete in toate familiile! Cei mici si cei mari se bucura in egala masura cand sunt aud  ca este pizza in meniu! Alaturi de ne-am propus sa va aducem retete de familie, foarte simplu si rapid de pregatit acasa, cu ingrediente pe care toti le avem in camara si frigider. Asa ca azi avem reteta de Pizza cu aluat fara drojdie!  🖤

pizza cu aluat fara drojdie

Pizza cu aluat fara drojdie – pentru ca ce poate fi mai simplu decat o pizza maaaare, cu topinguri savuroase, dar pentru care nu folosim un aluat framantat, nu e nevoie de drojdie, nu e nevoie de timp de dospire si e gata CU TOTUL in mai putin de o ora?

pizza cu aluat fara drojdie

Pizza cu aluat fara drojdie – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Aluatul pe care il vom folosi este unul foarte simplu, atat din punct de vedere al ingredientelor, cat si din punct de vedere al modului de preparare: iaurt, faina, praf de copt, ulei de masline, ierburi aromatice.
  • Pentru cele mai bune rezultate, folosim iaurt grecesc sau un iaurt cremos. Daca nu avem la indemana iaurt, folosim o smantana mai slaba, de 12% grasime.
  • Aluatul se pregateste in 5 minute si nu are nevoie de dospire.
  • Pentru toping folosim ingredientele noastre preferate, dar regula ramane aceeasi: sos de rosii sau sos pentru paste (este deja condimentat si aromat), branza data pe razatoare sau mozzarella felii, ingredientele preferate (salam, sunca, mezeluri, ciuperci, ardei, ceapa, porumb etc) si apoi inca un strat de branza, care va lega frumos toate ingredientele.
  • Din ingredientele date pentru aluat iese o pizza mare, coapta in tava de la aragaz.
  • Pentru masurarea ingredientelor folosim o cana de 250ml. Astfel, pentru o pizza mai mica pur si simplu injumatatim ingredientele (1 cana iaurt, 1 cana faina, ½ pliculet praf de copt).
  • Din acelasi aluat putem coace covrigi, chifle, painici. Este o reteta ideala pentru momentele in care nu avem drodjie la indemana.

pizza cu aluat fara drojdie

Ingrediente pentru 6 portii de Pizza cu aluat fara drojdie:

  • 2 cani iaurt grecesc
  • 2 cani faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare, piper, ierburi aromatice (oregano, busuioc, rozmarin)
  • 300g sos de rosii sau sos pentru paste
  • 300g cascaval dat pe razataore
  • ingrediente dupa gust: salam, masline, porumb, ceapa etc

pizza cu aluat fara drojdie

Pentru reteta VIDEO de PIZZA CU ALUAT FARA DROJDIE, apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI)♥

Mod de preparare Pizza cu aluat fara drojdie

  1. Intr-un bol incapator amestecam iaurtul, faina, uleiul de masline, praful de copt, sare, piper, ierburi aromatice. Amestecam cu spatula sau lingura de lemn pana avem un aluat omogen.
  2. Pregatim tava cuptorului, pe care punem hartie de copt. Pentru ca hartia de copt sa ramana lipita de tava si sa putem intinde aluatul usor, punem in fiecare colt o bucatica de aluat.
  3. Incingem cuptorul la 230°C sau treapta cea mai inalta.
  4. Intindem aluatul in tava, cu mainile pudrate cu faina, pana avem un strat uniform. Punem sos de rosii, apoi presaram jumatate din cantitatea de cascaval. Punem toping-urile noastre preferate, apoi restul de cascaval.
  5. Coacem pizza 30-35 minute sau pana aluatul este copt si pizza este frumos rumenita.

Va promit ca reteta de Pizza cu aluat fara drojdie va deveni foarte repede o preferata a familiei, tocmai pentru ca se pregateste in timp record, cu ingrediente simple si usor de adaptat in functie de preferinte sau buget. Alaturi de E.ON Romania va dorim sa va fie de cel mai bine! 🖤

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.