Chec cu mascarpone si capsune

Chec cu mascarpone si capsune sau “cum sa strangi toata primavara intr-o prajitura”! Este o reteta atat de accesibila si usor de preparat, incat nu e nevoie nici macar de mixer sau ustensile speciale. Un bol, o lingura de lemn sau spatula si ingrediente de baza, pe care le gasim in oricare din magazinele LIDL! ♥️

chec cu mascarpone si capsune

Chec cu mascarpone si capsune – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Mascarpone este o branza foarte cremoasa, facuta din smantana din lapte de vaca. Este un preparat foarte foarte cremos, avand un continut de grasime de cca 70% si este foarte usor de recunoscut pentru ca are o textura fina, ca de budinca, culoarea fildesului specifica. Desi modul de obtinere pentru mascarpone este asemanator cu al iaurtului, mascarpone este considerat un tip de branza.
  • Mascarpone face checul dens si umed si il ajuta sa ramana la fel timp de cateva zile bune!
  • Eu am ales sa adaug fructe in chec, dar la fel de bine puteti s ail lasati simplu sau in jumatate din compozitie sa adaugati 1-2 linguri de cacao pentru un chec bicolor, marmorat.
  • Poti folosi si fructe confiate sau fructe din compot, dar si nuci sau stafide.

chec cu mascarpone si capsune

Chec cu mascarpone si capsune – Ingrediente pentru o tava de chec

  • 250g faina Belbake
  • ½ pliculet praf de copt Belbake
  • 4 oua mari
  • 100g zahar brun Belbake
  • 250g mascarpone Lovilio
  • miezul de la o pastaie de vanilie Belbake (sau esenta de vanilie dupa gust)
  • capsune proaspete

chec cu mascarpone si capsune

Toate ingredientele necesare pregatirii retetei de Chec cu mascarpone si capsune va asteapta in magazinele LIDL ♥️

Incingem cuptorul la 180°C, tapetam cu unt si hartie de copt sau unt si faina o tava de chec cu dimensiuni standard (26cm).

Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul, vanilia, mascarpone. Amestecam pana avem o compozitie omogena.  La final adaugam faina si praful de copt, amestecam bine.

Turnam compozitia in tava pregatita si o nivelam cu ajutorul spatulei. Punem fructele deasupra, apasand usor pentru a intra in aluat.

Coacem 45-50 minute sau pana checul trece testul scobitorii. Dupa primele 40 minute, putem acoperi tava cu folie de aluminiu, mai ales daca ni se pare ca se rumeneste prea tare dar nu e copt la interior.

chec cu mascarpone si capsune

Sper sa incercati retetea de Chec cu mascarpone si capsune, este ideala si ca activitate in familie, de pregatit impreuna cu cei mici, tocmai pentru ca are doar cativa pasi simpli si nu e nevoie de mixer. Pofta buna! ♥️ Incearca si reteta de Cheesecake cu mascarpone si capsune! (click pe titlu pentru a accesa reteta)

chec cu mascarpone si capsune

 

 

 

2 Comments

  1. l-am facut azi dim. Super apreciat, nu e super dulce si asta e fix pe gustul meu.
    Mai faceam ceva de genul asta acum multi multi ani dar era cu smantana grasa, de tzara ( smantana de tara si mascarpone au cam la fel de multa grasime).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.