Cornulete cu gutui si nuca

Stii ca se apropie Craciunul cand Teo incepe sa coaca tavi si tavi de cornulete, asta e regula in Teo’s Kitchen de ani de zile! Asa ca azi va aduc o reteta de cornulete minunata in sezonul toamna-iarna: Cornulete cu gutui si nuca!

cornulete cu gutui si nuci

Prietenii mei de la Morarita au ales ingredientul lunii noiembrie: gutuia! Iar gutuile s-au potrivit la fix in reteta noastra de cornulete! Putem folosi dulceata de gutui daca o avem in camara sau putem pregati o dulceata rapida!

Cum pregatim dulceata rapida de gutui? Curatam 2 gutui mari si bine coapte. Le dam pe razatoarea mare. La 500g gutui date pe razatoare punem 200g zahar si zeama de la o lamaie. Le punem pe toate pe foc, la foc mic. Amestecam des si le fierbem pana scade lichidul si dulceata se leaga frumos. O lasam sa se raceasca foarte bine, apoi o putem folosi in reteta de Cornulete cu gutui si nuca.

cornulete cu gutui si nuci

La capitolul aluat, totul este foarte simplu! Folosim aluatul fraged de la Moararita, care este gata de folosit, direct rulat pe hartie de copt! Aluatul fraged este ideal pentru cornulete, tarte dulci sau sarate (cum ar fi tartele galette cu fructe sau tartele sarate de tip quiche). Eu il folosesc cu success de ani de zile si va recomand sa incercati si retetele de mai jos!

Hai sa vedem de ce avem nevoie pentru reteta de Cornulete cu gutui si nuca! P.S. Puteti foarte usor dubla cantitatile din reteta pentru si mai muuuulte cornulete delicioase, care se topesc in gura!

cornulete cu gutui si nuci

Ingrediente pentru 20-25 buc Cornulete cu gutui si nuca:

cornulete cu gutui si nuca

Mod de preparare Cornulete cu gutui si nuca

  1. Decongelam aluatul fraged pana ajunge la temperatura camerei. Incingem cuptorul la 180°C.
  2. Cel mai bine e sa decongelam aluatul fraged in frigider, peste noapte. Astfel aluatul ramane rece dar este maleabil. Cu cat aluatul este mai rece, cu atat este mai fraged. Daca pregatim cornulete in aceeasi zi, decongelam aluatul 1-2 ore pe blatul din bucatarie.
  3. Taiem aluatul in patratele si apoi in triunghiuri, cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau o rola pentru aluat/pizza.
  4. Intr-un bol amestecam dulceata de gutui si nuca macinata.
  5. Punem cate ½ lingurita de compozitie pe fiecare triunghi de aluat.
  6. Rulam cornuletele si le asezam in tava, pe hartie de copt.
  7. Coacem 15-20 minute sau pana sunt usor rumenite.
  8. Peste cornuletele calde, presaram zahar pudra si scuturam bine hartia de copt, pentru a acoperi cornuletele cu zahar pudra.

Sa va fie de cel mai bine, Gospo-Divele mele dragi! P.S. puteti folosi si magiun pentru a umple cornuletele, desigur! Alaturi de Morarita va dorim spor la copt!

cornuete cu nuca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.