Lapte condensat facut in casa

lapte condensat facut in casa

Reteta scurta de vineri de azi sper sa va bucure la fel de mult cum ma bucura pe mine – lapte condensat facut in casa. Crema de lapte condensat, facuta in casa. De ce? Pentru ca este utila in foarte multe retete de dulciuri, pentru ca, daca o fierbem se transforma in dulce de leche, pentru ca o gasim destul de rar in magazinele de la noi si e pacat…asa ca am facut varianta homemade. Si, nu in ultimul rand, lapte condensat facut in casa pentru ca este absolut delicios in cafeaua de dimineata!

lapte condensat facut in casa

Ingrediente pentru 250g crema de lapte condensat – varianta 1
– 500 ml lapte
– 200g zahar
– ½ lingurita bicarbonat de sodiu

Punem laptele si zaharul la fiert, intr-o oala cu fund dublu sau o oala mai groasa. Le lasam sa fiarba la foc mic, amestecan des, cca 20-25 minute sau pana laptele se injumatateste, isi schimba culoarea spre galbui si se ingroasa. Nu uitati sa amestecati des si sa supravegheati oala, da? Apoi tragem de pe foc, adaugam bicarbonatul si amestecam energic cu telul sau lingura de lemn. Lasam crema sa se raceasca foarte bine, apoi o mai amestecam inca o data bine de tot cu telul. O puteti tine pana la o luna in frigider, in borcanele inchise ermetic. A mea nu a rezistat niciodata atat, ce-i drept 🙂

Ingrediente pentru 500g crema de lapte condensat – varianta 2
Folosim o cana de 250ml pentru masurarea ingredientelor
– o cana apa fierbinte (fiarta)
– 1 ½ cana zahar
– 1 ½ cana lapre praf

Punem toate ingredientele in blender si amestecam, la inceput pe functia pulse, apoi la viteza 1 pana cand toate ingredientele sunt omogenizate, zaharul e topit si…avem lapte condensate facut in casa. Aceasta varianta este mai rapida decat prima dar, mai costisitoare, pentru ca folosim lapte praf. Sincera sa fiu, eu prefer prima varianta, sincera sa fiu 🙂

lapte condensat facut in casa

Sper ca v-au fost de ajutor retetele de lapte condensat facut in casa si sper sa le folositi in retetele voastre! Pentru inspiratie, va las mai jos 10 link-uri spre retete delicioase pe baza de lapte condensat:

BOMBOANE CU COCOS (Raffaello facute in casa)

INGHETATA DE ZMEURA (cu doar 3 ingrediente)

PRAJITURA CROCANTA

FUDGE DE CIOCOLATA SI BAILEYS

BISCUITI CU LAPTE CONDENSAT SI CIOCOLATA

FUDGE CU UNT DE ARAHIDE

INGHETATA DE CAPSUNI

PRAJITURA RASTURNATA CU FRUCTE

CHEESECAKE CU JELEU DE COACAZE

DULCE DE LECHE

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (6 votes cast)

13 Comments

  1. Draga Teo, suna f bine. Dar crezi ca am putea pune mai putin zahar? De ex. 100 grame? Multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Eliza, din pacate nu, nu veti obtine acelasi rezultat 🙁

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Buuun de tot!
    Si eu fac frecvent dulce de leche in casa. E perfect atunci cand avem pofta de ceva dulce si nu avem nimic in casa.
    Chiar maine am in plan sa fac cu copiii biscuitii cu lapte condensat si ciocolata:).!
    Sa ai o zi buna!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Iulia

    Suuuper!!!…:-)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Merca-Roman Ella

    Salut Teo, e obligatoriu sa punem bicarbonat de sodiu? Am mai făcut o data rețeta ta și mi s-a părut prea tare gustul de bicarbonat…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Nu e obligatoriu, dar eu nu i-am simtit niciodata gustul 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Miruna

    Buna! Daca folosesc lapte fara lactoza are acelasi rezultat? Eu una am intoleranta si as vrea sa gust si eu din ea la final 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Poti incerca, sigur 🙂 Eu nu am facut niciodata dar, vorba romanului, „incercarea moarte n-are!” 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 2 votes)
  6. Dyamisi

    Buna!Ce fel de lapte folosim?se poate folosi si lapte UHT sau doar din cel proaspat cu termen de maxim 2 saptamani?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Lapte gras, proaspat folosesc eu intotdeauana la reteta asta 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Buna, am incercat reteta ta dar sincer se simte foarte mult gustul de bicarbonat, eu am facut reteta dubla si am pus o lingurița normala. Apoi am mai pus-o pe aragaz sa fiarbă ca sa mai dispară gustul dar nici o sansa. Poate trebuie mai putin bicarbonat dar e puternic gustul, si nu stiu cum sa fac sa scap de el. Pot spune ca am idee in a gati, nu sunt o începătoare.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Hmmm, eu chiar nu i-am simtit gustul niciodata. Data viitoare omite bicarbonatul, nu este obligatoriu sa il folosesti.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.