Spaghetti cu ton

Spaghetti cu ton – o reteta care va fi in special indragita de cei mici!

spaghetti cu ton

De ce spun asta? Pentru ca Luca mai avea putin si se ascundea cu oala in camara, nu a vrut sa imparta nimic cu noi! 😊 Chiar si Sergiu, care nu mananca de obicei niciun fel de peste pentru ca nu suporta mirosul, a fost fascinat de reteta si a cerut portie dubla. Da…mie nu mi-a ramas aproape nimic, dar e ok, sunt bucuroasa cand sunt ei bucurosi!

spaghetti cu ton

Spaghetti cu ton – tot ce trebuie sa stii despre reteta aceasta delicioasa!

  • Se pregateste usor, cu ingrediente pe care le avem de obicei in camara, deci este o reteta la care poti apela oricand, pentru pranz sau cina, mai ales ca e gata in mai putin de 20 minute! Cat timp fierb pastele, noi ne ocupam de sos si totul e gata pana spunem “ton”!
  • Poti folosi orice fel de paste pentru sosul de rosii cu ton, dar la fel de bine il poti servi si peste cartofi natur, orez sau cous-cous.
  • Poti pregati sosul cu o zi inainte si mai adaugi putina apa de pe paste cand le fierbi si vrei sa il servesti.
  • Sunt foarte bune si reci, deci poti impacheta ce a ramas de la cina de aseara pentru a doua zi la birou.

spaghetti cu ton

Spaghetti cu ton si rosiile taiate fin de la Mutti

Pentru ca este o reteta cu putine ingrediente, este important ca ele sa fie de foarte buna calitate! De aceea aleg un ton de foarte buna calitate, un vin alb bun care sa dea un plus de aroma sosului si mai ales rosii de foarte buna calitate. Rosiile taiate fin de la Mutti  sunt de departe (cu mana pe boneta mea de gospo va zic) cele mai bune rosii taiate fin pe care le-am incercat vreodata! Si exista o explicatie (de fapt mai multe): se folosesc numai rosii foarte coapte, proaspat culese. Pentru fiecare kg de Mutti Polpa se folosesc 5 kilograme de rosii proaspete! Si rosiile ajung in conserve la doar cateva ore dupa ce sunt culese, de aici gustul aroma, culoarea excelente.

spaghetti cu ton

Ingrediente pentru 4 portii de Spaghetti cu ton si rosii:

  • o conserva de ton
  • o conserva de rosii taiate fin Mutti Polpa
  • 100g masline negre
  • 2-3 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 50ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • ierburi aromatice, fulgi chili dupa gust

spaghetti cu ton

Intr-o oala mare punem apa la fiert cu putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, punem pastele si le fierbem dupa timpul indicat pe ambalaj. Intre timp pregatim sosul.

Incingem uleiul de masline intr-o tigaie. Calim putin usturoiul. Adaugam tonul scurs de uleiul din conserva, condiementam dupa gust cu sare, piper, ierburi aromatice. Stingem cu vin si lasam pe foc -1-2 minute, la foc mare. Punem apoi rosiile, amestecam bine si lasam totul sa dea cateva clocote, 8-10 minute la fic mediu, sau pana sosul devine dens. Peste sos punem pastele fierte al dente si amestecam.

spaghetti cu ton

Daca sosul este prea dens, mai adaugam putina apa in care au fiert pastele, pentru ca are foarte mult amidon si va lungi sosul, fara ca acesta sa isi piarda cremozitatea. Simplu, rapid si bun – asa as descrie reteta de Spaghetti cu ton. Sa va fie de cel mai bine si din suflet va recomand toate produsele Mutti, va garantez ca sunt minunate!

spaghetti cu ton

Incearca si alte retete cu rosii Mutti (click pe titlu pentru a accesa reteta) 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (10 votes cast)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.